12 martie După ce mă ucizi, stinge lumina

După ce mă ucizi

Joi, 12 martie 2020, ora 18.00, La Cave, str. I.I.C. Brătianu, nr. 22

După ce mă ucizi, stinge lumina – lansare de carte

Lansare de carte: „După ce mă ucizi, stinge lumina”, de Alexandru Jurcan, Casa Cărţii de Ştiinţă (2019), urmată de un moment teatral francofon susținut de trupa Assentiment a Liceului Teoretic „Octavian Goga” din Huedin

Moderator : Ioana Costaș | Invitați: Alexandra Blendea, Andrea H. Hedeș, Bianca Tămaș, Alexandru Bodea

„Scriitorul Alexandru Jurcan este un spirit polifonic. El scrie poezie, cronică de film si teatru, eseu, dar mai ales proză scurtă. În toate genurile, el este lapidar, concentrat, adept vădit al preceptului lui Pitagora multum in parvo. (…) Aproximativ 250 de cuvinte îi ajung autorului, un fel de Cehov de Huedin, pentru a spune o poveste de viață tumultoasă, vioaie, antrenantă și veridică, chiar și atunci când aceasta ia aspecte suprarealiste sau absurde.” (Dumitru Augustin Doman)

Lansarea va fi urmată de fragmente din spectacolul „Couteau” după La Fontaine și Jacques Prévert, scenariu de Alexandru Jurcan, prezentat de trupa de teatru francofon Assentiment a Liceului Teoretic „Octavian Goga” din Huedin.

Textele reunite evidențiază o largă paletă de trăsături de caracter. Aceste povești sunt uneori crude, violente, dar și amuzante, vechi, dar în continuare actuale.

12 martie După ce mă ucizi, stinge lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top