Duminica, 12 noiembrie 2023, ora 10.00, Muzeul de Artă, Piața Unirii 30

Expoziția Louis Laouchez : amprente identitare

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, organizează expoziția „Louis Laouchez : amprente identitare”.
Povestea lui Louis Laouchez (1934-2016) este povestea unei explorări a identității. Povestea unui artist pionier din Martinica ale cărui lucrări vibrante și expresive vorbesc despre originea populațiilor de culoare din Caraibe.
Această expoziție se articulează în jurul conceptului de transmitere, o tematică pe care Louis Laouchez o abordează artistic într-o manieră subtilă și totodată plină de forță. Lucrările sale acționează asemenea unor punți între culturi și generații, conectând trecuturi și prezenturi într-un dans frenetic. Poartă în ele atât ecoul strigătului înăbușit al africanilor răpiți de pe tărâmurile natale pe vremea negoțului cu sclavi, cât și strigătul actual al antilezilor care își caută rădăcinile. Fiecare tușă de pensulă și fiecare lovitură de daltă sunt impregnate de dorința de a transmite: povești, sentimente, moșteniri, tradiții.
Opera lui Louis Laouchez e o memorie vie a trecutului și o reflecție asupra acestuia. Tablourile sale captivează ochiul și spiritul, fac publicul să pătrundă în povești întrețesute, istorii fragmentate și emoții împărtășite”. (Cathy Crochemar, curatoarea expoziției)

Program de vizitare: 10.00 – 17.00. Ultimul bilet de intrare va fi emis la ora 16:30