Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 11:00, Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 2
Lansare de carte – Vămile devenirii, de Florin Horvath
Suntem părtași cu toții la incertitudinile prezentului. Viitorul ridică multe semne de întrebare, iar încercările pe care le trecem denotă doar efemeritatea noastră și a evenimentelor la care suntem părtași voit sau nevoit. Când toate încercările vor fi epuizate rămânem cu temerile și neajunsurile și va trebui să revenim la ceea ce suntem, am fost și va trebui să rămânem. Însă pentru a reveni la origini sau începuturile noastre trebuie să avem parte de cunoașterea lor. Trebuie să ne știm obiceiurile pământurilor românești, să ne cunoaștem istoria cât mai aproape de adevărurile ei, scrise sau nescrise, spuse sau nespuse, să ne cunoaștem valorile și să știm cum să ne alegem mentorii. Nimic nu este cu putință fără de cunoaștere iar putința vine odată cu studiul, cu lectura. Dar și pentru lectură trebuie dincolo de timp și a știi unde să cauți, ce să citești pentru a te simți cât mai puțin înșelat, cât mai aproape de românismul autentic.
Unul dintre puținii oameni și apoi scriitori, unul dintre puținii români care și-au dedicat viața lecturii istoriei, a izvoarelor istorice, a studiului în bibliotecile autohtone și europene este scriitorul sălăjean, Florin Horvath. Este un om dedicat adevărului și este inepuizabil când dorește să autentifice izvoarele istorice care vorbesc despre România și istoria ei. Trebuie să-l cunoști, apoi să-l asculți cu atenție și în cele din urmă să-i lecturezi cărțile. Această oportunitate se va ivi, sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.00, la Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, str. Baba Novac, nr. 2. Ești invitatul nostru, al Asociației Culturale pentru Excelență, la evenimentul prilejuit de lansarea volumului ”Vămile devenirii”. Invitatul de onoare este autorul volumului, Florin Horvath. Amfitrionii evenimentului: av. Ciprian Păun alături de scriitorul și jurnalistul Florin Otrocol.
Florin Horvath (n. 1945) este scriitor, membru al Cenaclului Literar ”Silvania” și al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj. Din cărțile publicate menționăm: ”O lacrimă pentru Măria Sa”, ”Coroana celor șapte maeștri”, ”Voievodul albastru”, ”Un templier la Sarmisegetuza”, ”Vecernie la amiază”, ”Nașterea Daciei”, ”Eșafodul cu fantome”, ”Legenda marelui Zamolxis”, ”Ultimul festin”, ”Îndreptar heraldic”, ”Umbrele nevăzutului”, ”Vlaherne. Mica Dacie din inima Byzanțului” și ”Veniți de luați lumină”. Este colaborator la revistele ”Curtea de la Argeș” și ”Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.