12 noiembrie Zucchero

Sambata, 12 noiembrie 2016, ora 20:00, Sala Polivalenta, str. Uzinei Electrice

Pret bilet: intre 78 si 258 lei

Zucchero – Black Cat World Tour 2016

Cel mai bine vândut artist italian revine în România.

Zucchero, artistul italian ale cărui albume s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare, revine în România pentru a susține două concerte în cadrul Zucchero Black Cat World Tour 2016. Pentru prima dată în cariera sa, Zucherro va cânta la Cluj, în 12 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă, urmând ca pe 14 noiembrie, de la ora 20.00, artistul să susțină un concert, tot în premieră, la Sala Palatului din București.

În urmă cu doar o săptămână, Zucchero a lansat Black Cat, album produs de către trei din cei mai importanți producători ai scenei internaționale în acest moment: T Bone Burnett (cel care produce pentru Elton John), Brendan O Brian (Bruce Sprinsteen sau Bob Dylan) și Don Was (producatorul celor de la Rolling Stones). La sfârșitul lunii septembrie, artistul va pleca în turneul mondial de promovare a albumului, turneu care include și cele două concerte din România.

Noul material discografic are 13 piese și include colaborări cu monștri sacri ai rock-ului mondial, Bono și Mark Knopfler – vocalistul, chitaristul și compozitorul Dire Straits. Melodia Streets of Surrender este rezultatul colaborării artistice cu Bono și este orchestrată cu inconfundabila chitară a lui Mark Knopfler. Streets of Surrender (S O S) este un tribut adus victimelor atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris din noiembrie 2015.

Cariera lui Adelmo Fornaciari (aka Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor 70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care și celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, Un Po di Zucchero. Este propulsat în vârful topurilor internaționale după ce produce, împreună cu Randy Jackson, mai multe albume care sunt primite foarte bine de public.

Primul succes uriaș îl are după ce scoate albumul Blue’s, în 1987. Materialul discografic, care s-a vândut în 1.3 milioane de exemplare numai în Italia, este și acum cel mai bine vândut material rock din Peninsulă. În turneul de promovare a albumului îi are alături pe Joe Cocker și Miles Davis.

În cei peste 30 de ani de carieră, perioadă în care artistul a vândut peste 60 de milioane de albume, a cântat alături de unii dintre cei mai importanți muzicieni ai vremii: Eric Clapton, Ray Charles, B B King, Sting, Brian Adams, Iggy Pop, Brian May sau Luciano Pavarotti.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

CATEGORIA I – 78 lei
CATEGORIA II – 98 lei
CATEGORIA III – 135 lei
CATEGORIA IV – 165 lei
CATEGORIA V – 198 lei
CATEGORIA VI – 229 lei
CATEGORIA VI – 258 lei

Accesul în sală va fi posibil începând cu ora 19:00, în ziua concertului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.