12 octombrie Expozitia Figuration féminine

Vineri, 12 octombrie 2018, ora 10:00, La Cave, Institutul francez, str. I.I.C. Brătianu, nr. 22 

Expozitia Figuration féminine, Carmen Bayer

Grafica de șevalet se îmbină cu scriitura poeziilor lui Nichita Stănescu pentru a reda diverse ipostaze ale feminității, atemporale, sensibile, fragile sau puternice, într-o căutare a esteticii și a echilibrului. O noutate o reprezintă și cele câteva picturi cu vin realizate de artistă, care dau expoziției o savoare specială. Vinul va fi prezent nu doar pe hârtie ci și în pahare, la vernisaj, prin participarea producătorului de vin Licorna Winehouse și a distribuitorului său la Cluj Crama Noastră.

„În contextul actual, sufocat de imagini prelucrate, în care dezorientarea sistemului de valori ia o tot mai mare amploare, unde manipularea mediatică ne invadează ochii, eu propun o liniştire, un dialog onest, plin de decență, demnitate, rafinament, o oglindă a unei realități imaginate neagresive, plăcute. Am ales ca simbol al exprimării, ca şi modalitate de frazare a limbajului artistic, poeziile lui Nichita Stănescu întrucât ele aduc un mesaj în plus, personajul reprezentat având prestanța, spiritul ludic ager, sprinten potrivit pentru sensibilitatea şi atmosfera poeziei redate. O altă motivație, intrinsecă, este aceea de a mă explora ca şi entitate feminină creatoare, de a vedea ce sentimente şi trăiri trasează harta interioară a ființei feminine în momentul creației artistice. Toate acestea sunt de fapt configurațiile interioare ce nasc picturile realizate de mine, picturi inedite, izvorâte din propria mea ființă.”

Carmen Bayer a absolvit cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara, unde și-a realizat apoi lucrarea de doctorat cu titlul „Poezia feminității, un dialog estetico plastic”. A avut numeroase expoziții personale de pictură, desen sau fotografie și s-a ocupat de curatorierea mai multor expoziții și evenimente artistice. Lucrările sale sunt prezente în galerii și colecții particulare din România, Germania, Italia, Austria și Tunisia.

Program de vizitare:10:00 – 17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.