13-14 decembrie Poveștile râurilor Nervión, Foyle și Someș

13 – 14 decembrie 2018, ora 17:00, Centrul de Cultură Urbană, Parcul Central Simion Bărnuțiu, FN

Participarea gratuită

Poveștile râurilor Nervión, Foyle și Someș la Sunt Riveran 2018

Te-ai gândit vreodată cât de valoros este Someșul pentru Cluj și câte lucruri faine se pot face în oraș, pornind de la tema râului?

La Sunt Riveran 2018 vom organiza în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Municipalității dezbateri publice despre masterplanul de regenerare urbană de-a lungul Someșului și pașii pe care Clujul îi poate face în continuare pentru a implementa cu succes acest proiect pentru o mai bună calitate a vieții în oraș.

Îi vom avea ca invitați pentru conferințe pe managerii proiectelor de regenerare urbană create de-a lungul râurilor Nervión (Bilbao, Spania) și Foyle (Derry, Irlanda de Nord), dar și pe spaniolii de la Studio Practica, cei care au câștigat concursul internațional de soluții Re-Thinking Someș și care vor prezenta cu această ocazie forma finală a proiectului lor.

Cu prietenii de la Urbannect organizăm și o serie de tururi ghidate de-a lungul Someșului.Tot în cadrul evenimentului va fi lansată platforma online deschisă care colectează și pune la dispoziția publicului larg toate informațiile și propunerile disponibile legate de râul Someș în Cluj-Napoca.

Invitații Sunt Riveran 2018 sunt:

Pablo Otaola: este expert în planificare urbană și fost director al Ria 2000, compania publică responsabilă de proiectul de regenerare metropolitană din Bilbao.

Ralf Alwani: managerul Future Foyle, proiect de transformare urbană pe râul Foyle din Irlanda de Nord.

José Mayoral: este unul dintre fondatorii Practica studio spaniol de arhitectură care a câștigat concursul internațional de soluții Re-Thinking Someș.

Agenda evenimentului și înscrieri: https://cccluj.ro/riveran-2018/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.