13 – 14 iunie 2023, ora 18:00, Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16

Expoziția My Cluj

Mulțumită finanțării de la Efectiv Civic, FDSC și Romanian American Foundation, am avut o lună foarte ocupată aici, la Cluj, cu cei 20 de tineri participanți la proiectul Speak Through!    Expoziția My Cluj 
Ei au fost activi și au participat la ateliere despre cultură, povestire, dialog ș alfabetizare mediatică și multe altele! Aici au arătat un mare angajament în discuții și o sete de a se imersa în subiectele propuse! La atelierele noastre și prin experiențele noastre comune în camere de evadare sau prin cocoțatul în coroanele copacilor sub ploaie torențială, am reușit să conectăm grup divers de tineri din Ucraina, România și Republica Moldova, tineri ce și-au asumat astfel un dialog intercultural.
Această călătorie frumoasă va culmina cu o mică expoziție de fotografii despre Cluj și despre comunitățile tinerilor, alături de alte mostre ale muncii pe care au făcut-o împreună în ultima lună. Fiind locația perfectă pentru expoziție, colaborăm cu Casa Tranzit.
Deschisă în 1997, Casa Tranzit este un ecou al mesajului nostru de dialog intercultural, fiind primul exemplu din România în care valoarea istorică și simbolică a unei foste sinagogi este readusă în atenția publicului prin crearea unui centru independent de artă și gândire contemporană. Casa Tranzit este unul dintre pionierii locali ai scenei culturale independente, unul dintre cele mai longevive centre culturale din România – un spațiu deschis, un loc de întâlnire, un exercițiu de colaborare transgenerațională și un promotor al multilingvismului și al convivialității.
Prin urmare, noi, echipa Speak Through și toți tinerii încântători de la Speak Through, vă invităm pe dumneavoastră, cetățeni și membri implicați ai societății civile clujene, să veniți să ne priviți munca, să vă alăturați nouă pentru o conversație despre schimburi culturale sau poate doar să vă bucurați de atmosfera Casei Tranzit.
Vernisajul va avea loc marți, 13 iunie, între orele 18.00-21:00, dar expoziția va rămâne deschisă pentru vizitatori și pe 14 iunie, în cazul în care nu veți putea participa la vernisajul nostru.