13 – 17 aprilie 2022, Piața Unirii, Cluj-Napoca

Gaudeamus – ediția a XXI-a  Gaudeamus 13–17 aprilie  Gaudeamus 13–17 aprilie 

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine la formatul și în locul care l-au impus de peste 15 ani, atât în peisajul cultural național, cât și în inimile pasionaților de lectură: Gaudeamus Radio România.

Evenimentul, ajuns în acest an la ediția cu numărul 21, este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Timp de cinci zile, cartea, pentru toate vârstele, preferințele și preocupările, va lua în stăpânire, cu voia gazdelor, unul dintre spațiile emblematice ale Ardealului, Piața Unirii din Cluj-Napoca. Peste 60 de participanți (edituri, distribuitori de carte românească și străină, jocuri educative și muzică), aproape 40 de sesiuni de lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitorii, vor transforma în aceste zile centrul orașului în centrul vieții literare din țara noastră.

Formatul tradițional și cel online vor conviețui și la această ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România: toate standurile amenajate în Piața Unirii se vor regăsi și în format virtual, alături de cele ale participanților care au optat exclusiv pentru formula online, pe website-ul gaudeamus.ro. Astfel, informațiile despre noile apariții editoriale și campaniile promoționale ale participanților la târg, precum și o parte dintre evenimentele care se vor desfășura în incintă, vor deveni accesibile și cititorilor care nu pot ajunge săptămâna viitoare la Cluj-Napoca.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 20.00.