13 februarie Refugii

Luni, 13 februarie 2017, ora 19.00, Reactor, str. Petöfi Sándor, nr. 4

Refugii – concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu

În februarie lucrurile încep să se agite la Reactor, în așteptarea primăverii: se primesc oaspeți, se organizează evenimente inedite și se joacă spectacole dintre cele mai iubite de public.

O lună plină și variată se anunță așadar la Reactor, nu mai lipsesc decât spectatorii dornici de reacții!

Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit pe metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor.

„Am fost dați afară din locuințele pentru care am muncit, iar unii dintre noi nici măcar nu au primit o altă locuință la schimb. Am fost înghesuiți în 16 metri pătrați câte 9-10 persoane. Primăria s-a lăudat că o să avem apă caldă, băi. Nu avem decât apă rece și băi comune, toalete una lângă alta, fără despărțitor. Așa s-a gândit primăria că ar fi bine pentru noi.”

Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș

Recomandat 16+
O producție Reactor de creație și experiment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.