13 iulie Funne: Visând la mare

Vineri, 13 iulie 2018, ora 21:30, Parcul Feroviarilor , Cluj-Napoca

Intrarea liberă

Funne: Visând la mare – proiecție kinedok

regia: Katia Bernardi
Croația, Italia | 2017
durata: 77 minute

limba vorbită: croată, italiană | subtitrare în limba română și engleză

Într-o zi, în Daone, un mic sat de munte italian, un grup de bunicuțe vesele, condus: de înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, de simpatica Jolanda și de pragmatica Armida, încep să planifice o călătorie pentru comemorarea celei de-a 20-a aniversări a clubului Rododendro. Se pun repede de acord cu o excursie la mare, unde mulți dintre cei mai dragi membri ai clubului nu s-au aventurat niciodată. Nici măcar o dată.

Dar oare cum vor strânge suficienți bani pentru ca toată lumea să se poată bucura de mare?

Directorul Katia Bernardi surprinde cu veselie această capricioasă poveste a femeilor aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură – subliniind faptul că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea. Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și o distribuție de personaje încântătoare accentuează calitatea de „basm” a filmului în care bunicuțele își îndeplinesc visele și multe altele.

Premii și Festivaluri:
Italian Film Festival USA 2018
Full Frame Documentary Film Festival 2017: New Docs
Lavazza Italian Film Festival 2017: Lights. Drama, Action!
Madrid Italian Film Festival 2017: Documentales
Phoenix Film Festival 2017: World Cinema
Villerupt Italian Film Festival 2017: Documentaires
Rome Film Fest 2016: Alice nella Città – KINO Panorama│Italia

Biografie Regizor:
Katia Bernardi s-a născut în anul 1973, în orașul Trento. Ea a studiat cinema în Bologna și treptat și-a creat un interes major pentru domeniul de film documentar. În 2004 a fondat compania de producție KR Movie și a avut mai multe documentare ecranizate pe RAI 3.

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.