Duminică, 13 iunie 2021, ora 14:00, Piața Mihai Viteazul, Cluj-Napoca

Piața Autonomă Cluj – ediția nr. 25

Ne dorim ca toată lumea să se simtă binevenită, egală și în siguranță, așadar rugăm pe toți și toate să fim preocupați de păstrarea distanței fizice între noi și cu grijă față de aglomerarea locului și de lucrurile pe care le folosim în timpul acțiunii.

Așa cum obișnuim, vom avea mâncare gătită vegană, ceai cald, haine, obiecte de igienă personală și alte lucruri la liber, gratis. Mâncarea servită la PAC va fi gătită cu ingrediente primite în semn de solidaritate de la producătorii din piețele agroalimentare din Cluj.

Deoarece dorim să contribuim cât mai puțin la exploatarea animalelor și a mediului înconjurător, meniul va fi unul 100% vegetal. De asemenea, oricine poate servi o masă caldă, indiferent de dietă.

Ca de obicei, vor fi lucruri gratis, la care suntem cu toții încurajați să participăm. Putem aduce de acasă lucruri de care nu mai avem nevoie sau de care ne putem lipsi și care ar putea fi folositoare altor persoane (ex.: haine de sezon, produse de igienă personală, încălțămințe, pături). În același timp, putem să luăm din orice lucru adus la PAC, dacă ne este necesar, astfel încât să ajungă la toți.

Schimbul este la liber, banii nu sunt necesari sau bineveniți.

Doriți să aduceți haine și alte lucruri la PAC 25?

Pentru a da ocazia ca hainele și/sau lucrurile aduse de voi să ajungă la cei care au nevoie, vă rugăm să aduceți la ora de început a evenimentului.
Printre lucrurile necesare menționate de oameni de-a lungul edițiilor PAC se află: pantofi, șosete noi, rucsaci și genți mai mari, telefoane mobile și caretele SIM, lenjerie intimă nouă, pături, saci de dormit, geci mai groase și geci de ploaie.

Colectă de obiecte de igienă personală

Până la PAC, colectăm periuțe și paste de dinți, săpun, șampon, absorbante, lame de ras, scutece pentru copii și pentru adulți, servețele umede, măsți.
Așadar, dacă ai ceva surplus acasă sau pur și simplu poți contribui cu vreun produs, te așteptăm în fiecare cu ele luni și joi, între orele 17:00 și 20:00, în spațiul de pe str. Someșului 45.

Ne vedem la PAC!

Piaţa Autonomă Cluj funcţionează pe principiul economiei pe bază de dar, unde bunuri şi servicii sunt oferite fără vreun fel de înţelegere explicită sau aşteptări la vreo recompensă. Ideal, aceste schimburi au loc deja voluntar într-o comunitate şi servesc la construirea relaţiilor sociale. Nu totul se rezumă la obţinerea unui profit sau a unui avantaj social, majoritatea schimburilor din societate funcţionează în afara economiei de piaţă, pe principiul bunăvoinţei şi cooperării. Piața Autonomă Cluj