13 mai Expozitia Dyed Beliefs Matching Dreams

Sambata, 13 mai 2017, ora 16:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Expozitia Dyed Beliefs Matching Dreams

Din ce sunt făcute visele? Cum descifrăm logica lor încurcată? Ar trebui să o facem? Jocuri ale imaginației active, visele și fanteziile par a reloca aspecte banale ale vieții noastre în contexte bizare în care nimic nu este linear. Le conștientizăm, uneori doar fugitiv, ca pe o memorie recentă a unei situații extraordinare pe care nu o putem plasa cu exactitate.

În practica artistei Bianca Trifan visele se răspândesc organic și produc scenarii din imagini de altfel vagi. Aceste impresii sunt traduse în obiecte ludice și absurde, înăuntrul cărora se contopesc anxietăți, dorințe, ornamente personale și rutine zilnice subtile. Nu există necesitatea unei traduceri perfecte.

Personificări sau siluete umane  – toate personajele țesute de ea sunt angrenate în dialoguri pline de imaginație, evoluând constant. Ar putea părea că totul se așează la locul lui, însă ca și în cazul viselor, sunt întotdeauna pe punctul de a se metamorfoza. 

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Program de vizitare: 16:00-20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.