13 noiembrie Pablo Neruda

Marti, 13 octombrie 2018, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuita

Clubul de Carte Nobel 2.8 – Pablo Neruda

În noiembrie, vom discuta la #clubuldecartenobel despre Pablo Neruda, cel căruia i s-a oferit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1971.

Motivația juriului Nobel » „pentru opera lui, care, cu sufletul unei forțe elementare, dă viață destinului și viselor unui întreg continent.”

Pentru a avea un punct de plecare comun în discuțiile noastre, vom aborda volumul de memorii „Mărturisesc că am trăit”. Avem astfel ocazia să ne familiarizăm cu viața poetului chilian și contextul socio-politic în care acesta s-a format (Războiul Civil din Spania, cel de-Al Doilea Război Mondial, perioadele de dictatură chiliană).

Desigur, nu pot lipsi din discuția noastră nici versurile sale. Astfel, în următoarele zile, vă invităm să împărtășiți cu noi acele poezii care v-au ajuns la suflet sau v-au ridicat semne de întrebare. Le vom diseca toate pe îndelete la întâlnirea din 13 noiembrie.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

Vă așteptăm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.