13 noiembrie Povestea Chitarei

Duminică, 13 noiembrie 2016, ora 19.00, Academia de Muzică “Gheorge Dima”, str. I.C. Bratianu nr. 25

Pret bilet: 30.00 lei/adult ; 15.00 lei/ copil

Povestea Chitarei – un spectacol despre puterea muzicii de a vindeca această lume

Povestea Chitarei, un spectacol total care îmbină teatrul cu muzica live. Un spectacol cu poveste, care provoacă actorii să se exprime într-o armonie perfectă cu muzicienii de pe scenă.

Înr-o bună zi Albert, un copil de numai 10 ani, află de la televizor că vine sfârșitul lumii. Înțelegând că planeta noastră așa cum o știm se va stinge, el se hotărăște să trimită în cosmos chitara rămasă de la tatăl său, pentru a o salva. Este convins că instrumentul său conține toate sunetele inventate vreodată pe Pământ. Pentru a-și duce la îndeplinire planul, Albert trebuie să parcurgă un traseu inițiatic, care presupune întâlniri cu diverse persoane care îl vor îndruma și experiențe care îl vor maturiza.

Albert va parcurge un traseu sonor bogat, de la barock la rock. Se va întâlni cu sonorități de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughan, de la Django Reinhardt la The Beatles. Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu (clasic) și Ilie “Manole” Vlad (electric-rock), alături de tinerii și foarte tinerii lor discipoli.

Credem că arta supremă este muzica, și că toate artele încearcă să o imite. Cred că oamenii mari au nevoie de poveste, mai mult ca oricând. Suntem convinsi că spectatorii, martorii, îl vor însoți cu bucurie pe Albert în călătoria lui inițiatică, fabuloasă.

Acest spectacol este un omagiu adus chitarei și tuturor artiștilor care și-au zdrelit degetele și sufletele zile și nopți întregi pentru a descoperi sunetele divine pe care instrumentul acesta miraculos le conține. Dar în același timp Povestea chitarei este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi ai unui copil. Fiecare om din public a fost la un moment dat Albert, și a avut o grămadă de vise. E datoria spectacolului nostru să îi reamintească asta. Iar pentru noi e o enormă bucurie să lucram cu instrumentiști de asemenea clasă, să îi vedem pe scenă alături de tineri actori ( producatorii spectacolului)

Distribuția:

Albert – Alin Turcu
Mama – Andrada Grosu
Joker/ Învățător/ Cîntăreț de stradă – Claudiu Fălămaș
Joker/ Patrick/ Alchimist urban – Marian Bureață
Fata din prima bancă – Valerica Limbășan
Tatăl lui Albert – Stan Zamfirescu
Vârstele lui Albert – Radu Gogoșoiu, Ștefan Marcu, Gabriel Sarkadi
Albert la maturitate – Ilie “Manole” Vlad

Un scenariu de Bogdan Sărătean
Texte de Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean
Costume: Alexandra Constantin și Diana Ribana
Video: Bogdan Brylynski
Afiș: Amandine Bănescu
Un spectacol produs de Asociația Culturala PLAY

Biletele online pe facebook/povesteachitarei, si kompostor.ro 
Bilete: Humanitas, Agentia Teatrala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips