14-16 martie Festivalul Ensemble

Festivalul Ensemble 14-16

14 – 16 martie 2023, ora 19:00, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 25

Intrarea liberă

Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studențești  Festivalul Ensemble 14-16 

Evenimentul are ca scop dezvoltarea muzicală a studenților, pregătirea și motivarea lor de a atinge performanțe de calitate și, de asemenea, cunoașterea reciprocă a formațiilor din cadrul Academiei noastre. Este o inițiativă ce aparține catedrei de Muzică de Cameră a instituției. Organizatoarea acestei manifestări, conf. univ. dr. Marta Cîrlejan, profesoară de muzică de cameră la ANMGD, ne oferă detalii despre contextul și motivația acestei inițiative:

Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul se dorește a fi un prilej de bucurie și dezvoltare în dreptul studenților, un mijloc de ridicare a nivelului lor profesional și o formă de îmbogățire a publicului invitat.

Totodată, organizatorii evenimentului își propun ca în cadrul acestui eveniment să ofere publicului clujean un program cât mai variat, atrăgător și relevant atât din perspectiva repertoriului, cât și a componenței formațiilor. Așadar, programul de anul acesta, ca și cel de anul trecut, cuprinde o varietate mare de grupuri camerale: triouri cu pian, cvartete de coarde, cvintet de suflatori, ansamblu de chitară, formație cu percuție, două piane, cvartet și cvintet cu pian, formație cu clavecin și vioară, cvartet de contrabași.

Programul detaliat poate fi consultat pe:            Festivalul Ensemble 14-16 

 https://www.anmgd.ro/ENSEMBLE—Zilele-muzicii-camerale-studen%C5%A3e%C5%9Fti/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.