14-21 septembrie Expoziția I`m trans(a)parente

Expoziția I`m trans(a)parente

14 – 21 septembrie 2020, ora 18:30, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4 

Intrarea liberă

Expoziția I`m trans(a)parente, Ioana Man

Ioana Man ne propune, prin expoziția sa de pictură în ulei, o incursiune în lumea interioară a universului său spiritual, astfel „I`m trans(a)parente” reprezintă această lume materializată la care iubitorii de artă pot avea acces începând cu 14 septembrie 2020.

Vernisajul va avea loc la galeria Cluj Art de la ora 18:30, dar și online pe facebook-ul galeriei. Ne va îndruma în povestea tablourilor Ioanei, Demostene Șofron, curatorul expoziției alături de invitata specială, artista Vera Dan.

Ioana Man este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca. Pentru ea, arhitectura este echilibrul perfect dintre poezie, artă și știință, având un cuvânt de spus în lucrările ei. Este câștigătoarea concursului „Cluj Art Evolution” în urma votului oferit de public lucrării participante la Salonul „Cluj Art Evolution”.

Ioana Man mărturisește despre pasiunea sa, pictura, faptul că: „Deși simt adesea că se echilibrează reciproc, am simțit pictura ca o eliberare morfologică de la constrângerile tehnice și tehnologice care ghidează adesea un concept arhitectural. Pânza devine locul unde un concept are viața lui proprie și așteaptă să se materializeze într-un mod nemijlocit, fără a se limita la suprafața fizică a suportului. Tema generală pe care o abordez în pictură este feminitatea. Pe lângă ideea de descoperire treptată a feminității, valurile sau voalurile translucide au o valență de metaforă. Sufletele celor din jurul nostru rămân ca niște umbre diafane, pe care le purtam cu noi atâta vreme cât există o comunicare mentală sau onirică. Transparențele redau aparențele.”

Expoziția rămane deschisă spre vizitare până în data de 21 septembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.