14 decembrie Best of Vienna

Luni, 14 decembrie 2015, ora 19:00, Opera Națională, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: intre 60 si 150 lei 

Best of Vienna

Best of Vienna este numele turneului de anul acesta.

Pentru publicul român, muzica vieneză a devenit o tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă. Drept mărturie stă cel de-al unsprezecelea an consecutiv în care orchestra Johann Strauss Ensemble a fost invitată să concerteze în țara noastră.

Farmecul incontestabil al acestui ansamblu stă în pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cât mai mult de culoarea autentic straussiană, muzicienii concertează în stilul Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, și dirijor și solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră și public.

În fiecare an, austriecii se întorc cu entuziasm, afirmând că ar putea aduna într-un roman peripețiile prin care au trecut în turneele românești. De la simple anecdote, la inedita reprezentație din 2010, când autocarul cu recuzită a rămas blocat pe drumurile înzăpezite, iar muzicienii au concertat în blugi si pulovere.

Prețul biletelor este de 60, 80, 100, 120 si 150 lei în funcție de categoria aleasă. Spectatorii interesați își pot procura biletele prin intermediul platformei online www.ticketnet.ro , agenția oficială de ticketing a concertului, la casa de bilete a Operei- Agentia Teatrala în rețeaua bilete.ro si Oficiile Postei Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.