14 decembrie Johann Strauss Ensemble

Joi, 14 decembrie 2017, ora 19:00, Teatrul Naţional, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: intre 60 si 120 lei

Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor – Best of Vienna

Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor aduc stralucirea Craciunului vienez in Romania!

In luna decembrie, muzica clasica vieneza va rasuna mai plina farmec ca niciodata. Maestrul viorii, Russell McGregor si orchestra austriaca Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din Romania, in cadrul unui amplu turneu national al concertului de Craciun, ”Best of Vienna”.

Operetele, valsurile si polcile dinastiei Strauss, care incanta si astazi milioane de iubitori ai frumosului muzical din intreaga lume, vor delecta publicul roman intr-un turneu de exceptie.

Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor, va “picta” atmosfera feerica a tabloului de sarbatoare tipic vieneza, prin interpretari debordante, pline de rafinament si energie, presarate cu momente fine de amuzament.

Stralucirea si fastul Vienei, imbracate intr-un decor desprins parca din basmele cu brazi impozanti, castele cu sclipiri aurii si fulgi de zapada, invaluite de celebrele valsuri vieneze, colinde si cantece de iarna vor aduce un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua productie scenica a faimosilor muzicieni a fost personalizata de catre directorul artistic Erich Buchman, intocmai pentru a satisface asteptarile publicului.

Spectacolele de Craciun ale ansamblului Johann Strauss Ensemble reprezintadeja o traditie pentru publicul romanesc. Dupa succesul inregistrat in cei 13 ani de concerte sustinute consecutiv in Romania cu casa inchisa, organizatorii le ofera persoanelor interesate posibilitatea de a-si procura biletele in timp util.

Astfel, biletele pentru concertul de Craciun, ”Best of Vienna”, ce va avea loc pe 14 Decembrie la Teatrul National Cluj-Napoca, au fost puse in vanzare si sunt disponibile la: BILETE.RO, TICKETNET.RO, BILETMASTER.RO ȘI LA AGENȚIA TEATRALĂ.

Johann Strauss Ensemble& Russell McGregor:

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala, violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adicadin pozitia de solist.

McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Bilete găsiți aici: https://www.bilete.ro/best-of-vienna/best-of-vienna-14-dec-2017/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.