14 ianuarie Maratonul Resuscitării

Maratonul Resuscitării 14

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, ora 10:00, Vivo!, str. Avram Iancu, nr. 492-500, com. Florești, jud. Cluj

Acces gratuit

Maratonul Resuscitării – ediția de iarnă  Maratonul Resuscitării 14  Maratonul Resuscitării 14 

Stopul cardio-respirator în afara spitalului este una dintre principalele cauze de deces în lume, fiind responsabilă de pierderea anuală a milioane de vieți.

Dacă manevrele de resuscitare nu sunt inițiate prompt, în primele 6-7 minute de la instalarea SCR, la nivelul creierului se produc leziuni ireversibile. Prin urmare, șansa de supraviețuire a victimei unui SCR este condiționată de masajul cardiac efectuat până la sosirea echipajelor medicale.

O altă cauză importante care duce la SCR este obstrucția cu un corp străin a căilor aeriene (“înecatul cu mâncare/obiecte”). Peste 100.000 de oameni mor anual înecați cu mâncare sau obiecte înghițite, iar cei mai mulți sunt copii. Aceste tragedii ar putea fi prevenite dacă părinții ar știi să acorde primul ajutor de bază, dezobstrucția de căi aeriene superioare.

Medicii și paramedicii SMURD vor fi prezenți și vor preda tehnici de prim ajutor, în mod gratuit, fără programare prealabilă.

Cursurile încep succesiv și se repetă pe durata întreagă a unei zile. Manevrele sunt explicate și demonstrate pe manechinele speciale, iar cursanții vor exersa resuscitarea prin simularea unor situații reale. La final cursanții au posibilitatea să pună întrebări, totul fiind o discuție deschisă cu voluntarii SMURD.

Limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.