14 iulie În Zorii Dictatorilor

Sambata, 14 iulie 2018, ora 18.30, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Performance – În Zorii Dictatorilor

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, găzduiește performance-ul organizat de Compania Procédé Zèbre, intitulat „În Zorii Dictatorilor”.

Performance-ul va avea loc în curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca în prezenţa personalului Companiei Procédé Zèbre și a tinerilor liceeni din orașele Aiud și Hida.

Evenimentul „În Zorii Dictatorilor” se va materializa într-un performance care îi va avea ca protagoniști pe tinerii liceeni din orașele Aiud și Hida, alături de personalul profesionist al companiei Procédé Zèbre. Acesta va avea ca temă centrală totalitarismul în Europa. Textele propuse spre recitare vor fi comunicate în limba română, italiană și franceză. Repertoriul muzical va fi interpretat de Pauline Larivière (canto), Nicolas Poisson (chitară), alături de care va interpreta actorul Arnaldo Ragni.

„Un caz unic în literatura mondială o reprezintă creația poetică a prizonierilor politici din închisorile comuniste din România din timpul unei perioade plină de teroare (1948-1964). Acest tip de literatură a circulat prima dată între pereții închisorilor, transmisă în cod morse și învățată ulterior pe de rost și conservată în memoria orală, sub forma unei biblioteci vii, rămânând acolo fără foc, frig, foame, tortură sau moarte, reușind astfel să supraviețuiască.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.