14 mai Concert extraordinar Andrei Ioniță

Luni, 14 mai 2018, ora 19:00, Auditorium Maximum, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Pret bilet: 30/ 50 lei

Concert extraordinar Andrei Ioniță

Violoncelistul Andrei Ioniță ajunge în premieră la Cluj-Napoca! Câștigătorul Concursului Internațional Ceaikovski din 2015 va susține un recital cameral extraordinar, alături de pianista de origine japoneză Naoko Sonoda. Muzica lui Felix Mendelssohn-Bartholdy, Gabriel Fauré și Serghei Prokofiev va răsuna prin violoncelul făcut de Giovanni Battista Rogeri din Brescia în 1671, un instrument al cărui beneficiar temporar este Andrei Ioniță datorită unei burse din partea Deutsche Stiftung Musikleben.

Descris de publicația “The Times” drept “unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu”, Andrei Ioniță a câștigat premiul I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015 și premii la competițiile ARD, Emanuel Feuermann și Aram Khachaturian. În 2016 a fost desemnat “BBC New Generation Artist” pentru perioada 2016-2018. Andrei Ioniță a interpretat concerte alături de Filarmonica din München, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Mariinsky, Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg, Filarmonica Cehă, Orchestra Simfonică Radio din Viena și Orchestra Filarmonicii din Tokyo; a colaborat cu dirijori precum Valeriy Gergiev, Mikhail Pletnev și Nicholas Collon.

În stagiunea 2017-18, Andrei Ioniță a debutat cu Orchestra Hallé și Orchestra Simfonică din San Diego (ambele alături de Cristian Macelaru), Filarmonica BBC (cu Yan Pascal Tortelier), Orchestra Națională Regală a Scoției (cu Karl-Heinz Steffens), Filarmonica din Rochester și Orchestra Simfonică din Hamburg. A susținut recitaluri la Carnegie Hall și la festivalurile Kissinger Sommer, Mecklenburg-Vorpommern și Schleswig-Holstein.

Născut în 1994 la București, Andrei a început studiul pianului la vârsta de cinci ani și a primit prima lecție de violoncel trei ani mai târziu. A studiat la clasa profesoarei Ani-Marie Paladi la Școala de Muzică “Iosif Sava” din București, iar în prezent studiază sub îndrumarea profesorului Jens Peter Maintz la Universität der Künste, Berlin.

Pianista de origine japoneză Naoko Sonoda este laureată a multiple competiții internaționale de pian și de muzică de cameră, printre care cele din Argento și Trieste (Italia), Lodz Competition (Polonia). Invitațiile de a cânta în calitate de solistă, dar și ca membru în diferite ansambluri camerale au purtat-o pe Naoko Sonoda prin Europa și Asia la festivaluri precum Schleswig-Holstein Festival și Festspiele Meckle-Vorpommern.

Biletele se pot cumpăra de la Librăria Bookstory (Bd-ul. Eroilor, nr. 6-8), de la Agenţia Teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14) şi de pe Biletmaster.ro

14 mai Concert extraordinar Andrei Ioniță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top