14 mai Pictura in parc

Sâmbãtã, 14 mai 2016, ora 15:00, Parcul Central, Cluj-Napoca

Pictura in parc – cel de-al doilea eveniment public din cadrul campaniei “Sunet pentru Sanatatea Copiilor!”

Asociatia Life Education for All impreuna cu Primaria Cluj-Napoca ii invita pe clujeni la 2 ore de pictura in Parcul Central, in fata Cazinoului. “Pictura in parc” este cel de-al doilea eveniment public din cadrul campaniei “Sunet pentru Sanatatea Copiilor!” prin intermediul careia pana la 1 iunie se vor dota saloanele de copii bolnavi cronici din clinicile de pediatrie din Cluj-Napoca cu cate o audioteca: cate 1 audioplayer/ salon, casti si cd-uri cu povesti pt copii, muzica pt copii, muzica clasica sau pur si simplu muzica buna pt copii intre 0-18 ani cat si cd-uri cu continut educational.
Generatii de copii internati vor putea asculta inainte de culcare povesti, vor putea recupera intr-o oarecare masura orele de la scoala prin intermediul cd-urilor cu continut educativ sau vor putea pur si simplu sa asculte muzica buna trecandu-le, mai repede si mai putin urat, timpul.

Tablourile rezultate in urma exercitiilor de picture si desen vor fi donate tot clinicilor de pediatrie. “Tot ce trebuie sa faca doritorii care vor sa participe este sa-si  aduca o paturica, sa-si aseze emotiile pe hartie si sa doneze o suma de bani pentru campania “Sunet pentru Sanatatea Copiilor”. Acest eveniment se bucura de sustinerea a doi profesori universitari din cadrul Universitatii de Arte si Design Cluj si de studenti voluntari ai aceleiasi universitati.

“Terapia prin arta, si in special, prin pictura/desen (caci nu-i asa, o imagine face cat 1000 de cuvinte) da frau liber creativitatii si emotiilor si este o oportunitate pentru orice om de a se exprima spontan si autentic, o experienta care duce la implinire personala, vindecare emotionala si profunda transformare. Daca simtindu-te bine timp de 2 ore iti ofera si oportunitatea de a aduce zambetul pe chipul unor copii bolnavi atunci intentia celor care vor participa se suprapune cu dorinta noastra. Miza asociatiei Life Education for All” in momentul in care initiaza astfel de campanii caritabile este una dubla: pe de o parte sa ajutam beneficiarii finali pentru care a fost gandita respectiva campanie iar pe de alta parte sa implicam comunitatea, sa-i facem pe oameni mai atenti si mai sensibili in privinta semenelilor lor mai putin norocosi si, de ce nu, sa oferim ocazia celor care isi doresc sa faca bine si nu stiu cum sa poata sa ajute”- spune Oana Mindrut.

Pana in acest moment, doua dintre cele 4 clinici de pediatrie din Cluj au fost deja dotate cu un numar de 22 de audioteci. Acestei campanii caritabile i s-au alaturat pana in acest moment, in calitate de parteneri, Filarmonica Transilvania, Casa de Cultura a Studentilor Cluj, Primaria Cluj Napoca, Corul Ministar si Opera Romana din Cluj Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.