14 martie Expoziția Unitatea Mobilă

Marti, 14 martie 2017, ora 16:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Vizitarea expoziției este gratuită

Expoziția Unitatea Mobilă, Roland Váczi

Unitatea Mobilă este o baracă de tablă cu o suprafață de 141 mp, amplasată în Pata Rât. Unitatea a găzduit o serie de activități ale proiectului Pata-Cluj, iar expoziția prezintă o selecție de fotografii care ilustrează aceste activități. Existența Unității Mobile a fost marcată de relocări și lipsa de resurse. Astfel, în soarta Unității Mobile se citește soarta microunităților mobile – a persoanelor care trăiesc în câmpul de forță al violenței structurale care definește și afectează azi comunitatea din Pata Rât.

Roland Váczi (n. 1983) trăiește și lucrează în Cluj. Absolvent al Universității de Artă şi Design din Cluj, Roland a lucrat în primii ani de activitate în fotografia comercială. Și-a dedicat munca din ultimii 6 ani fotografiei documentare, fiind interesat de acțiunile oamenilor curajoși și constructivi. Roland a lucrat la documentarea vizuală a proiectului de incluziune socială Pata-Cluj și lucrează alături de Fabrica de Pensule, festivalul Temps d’Images Cluj, Fundația AltArt, urmărind arhivarea fotografică a spectacolelor, expozițiilor, dezbaterilor și a altor evenimente culturale.

Expoziția are loc la Fabrica de Pensule, în Spațiul Pilot și poate fi vizitată de marți până sâmbătă între orele 16:00 – 20:00*, alături de Helga Thies, ghidul de expoziții. Vizitarea expoziției este gratuită și începe de la etajul întâi, unde o găsiți pe Helga.

Programări și rezervări:
0727169569
visitfdp@gmail.com

Expoziția face parte din activitățile culturale ale proiectului “Pata-Cluj”, organizate de Fundația AltArt, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Zona Metropolitană Cluj, Habitat for Humanity Cluj și Asociația Romilor din Coastei.
Proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul Programului “Combaterea Sărăciei” (RO25). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Program de vizitare: marți – sâmbătă, între orele 16:00 – 20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.