14 noiembrie Călătorie către mine însumi

Marti, 14 noiembrie 2017, ora 19:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Călătorie către mine însumi – episodul 1

un proiect artistic de Cosmin Manolescu
în colaborare cu performerii Idris Clate și Judith State
cu participarea: Gemma Riggs (artist video), Dragoș Lumpan (fotografie), Ștefania Ferchedău (suport dramaturgic)

cost bilet intreg: 20 lei
bilet elevi, studenti, pensionari: 12 lei

rezervări bilete: http://www.reservr.net/u/reactor/event/ScAf9B8PmsVGJwO0

dans#wanderer /ˈdan(t)s, ˈdän(t)s, dɑːns/ /ˈwɒnd(ə)rə/. A ieși din obișnuit, din tipar, din zona de confort. De fapt nu a ieși. Ci a o lua la goană și a fugi însuflețit, îndepărtîndu-te de ele din ce în ce mai mult. A vorbi, a zîmbi, a cînta, a dansa, a îmbrățișa, a rîde, a plînge, a da, a lua, a durea, a vindeca, a găsi, a (te) pierde, a îndrăzni, a încerca, a greși, a reuși, a tăcea. A fi liber. Wanderers, flâneurs, flâneuses, călători & călătoare, dans-wanderers, vagabondans… Dor de ducă, atmosferă, poezie, vibrație, observare, lentoare, ritm. Este călătorul cel care îi urmărește pe ceilalți sau cel pe care îl urmează/urmăresc ceilalți? „Spune-mi pe cine urmărești și îți voi spune cine ești”– André Breton, Nadja.

Călătorie către mine însumi este primul episod al proiectului artistic dans#wanderer, realizat de coregraful Cosmin Manolescu în colaborare cu performerii Idris Clate și Judith State care a avut recent premiera pe 16 octombrie la Centrul de Teatru Educational Replika.

Proiectul artistic dans#wanderer este inspirat de cartea “The Wander Society”, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului (www.thewandersociety.com).dans#wanderer este dezvoltat în mai multe episoade în perioada 2017-2019 și va include, pe lîngă mai multe formate de întîlniri performative, o serie de activități dedicate comunității dans#wanderer, conferințe performative, ateliere și călătorii performative.

un proiect Paradis Serial, produs de Fundația Gabriela Tudor
co-produs de DeVIR/CAPa (Faro) în conexiune cu festivalul encontros do DeVIR
spații de lucru: Centrul de Teatru Educațional Replika, ODD, studioul RAP/Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului București, Institutul Cultural Român Lisabona

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

14 noiembrie Călătorie către mine însumi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top