14 septembrie Din grozăviile lumii

  • 13/09/2018
  • Cinema

Vineri, 14 septembrie 2018, ora 20:30, Colectiva Gazette, Calea Turzii, nr. 18 

Pret bilet: 10 lei

Din grozăviile lumii – proiectie de film cu acompaniament live

reARTA: revenim cu ARTA în oraș!

Ne bucurăm să venim în întâmpinarea viitorului public al Cinema Arta cu un prim eveniment, la care prietenii de la Colectiva Gazette ne sunt gazde: proiecția filmului „Din grozăviile lumii”, primul film științific produs în 1920 la Cluj, în unul dintre primele studiouri cinematografice din Europa.

„Din grozăviile lumii” este un film mut, o „docu-drama” regizată de Janovics Jenő, care pentru această proiecție specială are parte de acompaniamentul live al lui Danaga.

Cinema ARTA se va redeschide ca un spațiu independent pentru comunitate, film și cultură. Un loc unde istoriile trecute și viitoare ale filmelor se întâlnesc cu cinefilii clujeni.

Colectiva Silver Screen propune o serie de proiecții de filme și documentare distopice, anarhiste, activiste, transgresive și diverse materiale filmografice relevante culturii underground de la începuturile exploatării și identificării sale până în prezent.

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.