15-16 august Concertele de închidere Arcadia Chamber Music Classes 2023

Concertele de închidere Arcadia

15 – 16 august 2023, ora 18:00, Radio Cluj, str. Donath, nr. 160

Intrarea libera

Concertele de închidere Arcadia Chamber Music Classes 2023 – Ansamblurile camerale ale studenților

A treia ediție a atelierului de muzică de cameră Arcadia Chamber Music Classes se apropie de sfârșit. Întregul eveniment a cuprins cursuri de măiestrie, concertul Cvartetului Arcadia, concertul Cvartetului Artis din Viena, repetiție deschisă cu Cvartetul Arcadia, prelegeri susținute de Johannes Meissl (profesor de muzică de cameră și director adjunct al Institutului Joseph Haydn pentru Muzică de Cameră la Universitatea de la Muzică și Arte Dramatice din Viena și prorector al aceleiași universități) și muzicologul Tatiana Oltean, din partea Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Nouă formații camerale au adăugat cunoștințe solide care se vor constitui ca elemente fundamentale în construcția citadelei lor artistice. Nouă formații care au absorbit rapid avalanșa de informații venite din partea mentorilor. Nouă formații curioase și cuprinse de o dorință arzătoare de a progresa, de a se autodepăși și de a-și descoperi vocea și crezul muzical. Nouă formații care într-un timp atât de scurt au făcut pași uriași în dezvoltarea conștiinței artistice.

Au participat ansambluri diverse, de la duo la cvintet, iar pe lângă instrumentele cu coarde s-au alăturat și pianul, flautul și clarinetul, contribuind astfel la crearea unei plaje timbrale eterogene.

Marți și miercuri vor avea loc ultimele concerte, în care putem să audiem performanța artistică a formațiilor participante, și anume: Duo Bratchiolin, Duo Couleurs, Intono Quartet, Lacrio Piano Trio, Resonance Quartet, Saudade Duo, The Vădan Duo, Trio Meraki, Valmys.

Programul conține opusuri dintre cele mai diverse, acoperind o largă paletă stilistică de la Bach la Adrian Pop, de la baroc la contemporan.

Vă așteptăm!          Concertele de închidere Arcadia 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.