15-21 mai Un Milion de monede pentru Spitalul Copiilor

15 – 21 mai 2016, ora 21:00, Cluj-Napoca

Un Milion de monede pentru Spitalul Copiilor

Da, ați citit bine: vrem să strângem un milion de monede pentru Spitalul Copiilor. E un proiect extrem de ambițios. Exact ca și spitalul. De aceea, trebuie cumva să-l facem și avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi.
De ce trebuie să-l facem? Uitați-vă în jurul vostru, în mediul on sau offline. Nu trece o zi fără să auzim de un alt copilaș care află că suferă de cancer. În același timp în care nu trece o zi în care să nu aflăm vreo veste cel puțin îngrijorătoare despre sistemul public de sănătate. Și nu e treaba noastră să comentăm de ce am ajuns aici și cine e de vină.
Treaba noastră, a tuturor, așa cum ne-am asumat-o noi, este să încercăm să facem ceva pentru acești copii. Adică să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Adică un spital unde să tratăm și să vindecăm cancerul la copii.

În vara anului trecut am strâns cu ajutorul vostru o tonă de monede, adică vreo 250,000 de bucăți. Așa că anul acesta ne-am propus să strângem de 4 ori mai mult! Din ce știm noi, un asemenea proiect nu și-a mai propus nimeni în lume să realizeze. Sigur, nimeni în România!
Noi, cei din Asociația 1 Leu, nu putem de unii singuri. Așa cum nu putem de unii singuri să construim spitalul. E nevoie de fiecare leu, de fiecare monedă. Dar, mai important, e nevoie de fiecare om.

Hai să o luăm altfel: ca să strângem 1,000,000 de monede, ar trebui să găsim în toată România asta mare cel puțin 1,000 de oameni care să strângă fiecare de la prieteni, vecini, familie, colegi de birou sau de bere câte 1,000 de monede. Sau 4 kilograme! Sau 10,000 de oameni care să strângă câte 100. Monede pe care apoi să ni le trimită la București nouă sau să le ducă reprezentanților noștri locali, reprezentanți pe care îi vom anunța în zilele următoare.
Nu contează câte vă propuneți să strângeți. Nici măcar nu contează câte reușiți să strângeți. Contează doar să începeți să strângeți. Căci făcând acest lucru, dați șansă la viață unui copil pe care nu-l cunoașteți, dar care are atâta nevoie de noi.

Toată această campanie se va finaliza pe 21 mai 2016 printr-un eveniment în București în care vom aduna și număra monedele trimise din toată țara. Căci un asemenea proiect nu poate fi doar al unui oraș, el trebuie realizat de către oameni din toată România.

Orice om din această țară găsește zilnic prin buzunare cel puțin o monedă de 1,5, 10 sau 50 de bani care îl încurcă. Monedă pe care nu o mai ia ca rest sau pe care o pierde sau o aruncă printr-un borcan acasă, borcan cu care nu face niciodată nimic.
Acea monedă de la tine și de la tine și de la tine îi poate ajuta pe mulți copii să se facă bine. Nu e o glumă, nu e o utopie. Cu 1 leu de la fiecare român putem construi un spital. Hai să începem cu câteva monede.

Hai să le arătăm și celorlalți, din țară sau de aiurea, că românii știu să fie solidari cu suferința altora, că nu sunt nepăsători la durerea unor copii și a familiilor lor.

1,000,000 de monede! Până pe 21 mai! Ce zici, ne ajuți și tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.