15-22 noiembrie Festivalul Internațional Mozart

Festivalul Internațional Mozart

15 – 22 noiembrie 2019, ora 19:00, Academia de Muzică Gheorghe Dima, str. Ion I. C. Bratianu, nr. 25

Festivalul Internațional Mozart – a 29-a ediție

În mod tradițional, organizarea Festivalului revine Societății Române Mozart în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri și cursuri de măiestrie, conferință Leopold Mozart 300, precum și proiecția specială a filmului Amadeus în regia lui Miloš Forman.

Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor ne-au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele Festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup. Vom asculta din nou Corul și Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania” în concertul vocal simfonic de închidere.

Concursul de interpretare a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De această dată concursul, dedicat pianului, este internațional. Juriul va fi format din importante personalități ale vieții muzicale, din țară și din străinătate.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.