15 aprilie Helge Lien Trio

Duminica, 15 aprilie 2018, ora 19:00, Radio Cluj, str. Donath, nr. 160 

Preț bilet: 90 lei

Helge Lien Trio

Câștigători ai premiului Grammy în 2008 și nominalizați Grammy 2018, Helge Lien Trio sosesc, în sfărșit, la Cluj să ne încânte cu piesele care i-au consacrat, de la cele de pe legendarul album « Hello Troll » și până azi.

Helge Lien se recomandă pianist, compozitor și lider de trupă, dar și fotograf, pasionat de procesarea digitală, iar peisajele sale de pe site-urile foto pentru artiști profesioniști îți taie pur și simplu răsuflarea. Imaginea este importantă în muzica lui Helge: totul este pictural, de o frumusețe copleșitoare și, obligatoriu, melodia este la ea acasă.

Alături de Helge va veni, la percuții, zănaticul și creativul Per-Oddvar Johansen, un temperament total opus lui Helge cel calm și imaginativ. Per-Oddvar este asociat cu multe nume mari din jazz-ul norvegian, cum ar fi Trygve Seim, Solveig Slettahjell ori Christian Wallumrod (cu care a și cântat la București, în alt concert Jazz Fan Rising, în 2015). Recent, Per-Oddvar a lansat primul său album ca lider de trupă, denumit, cum altfel, “Let’s dance”.

Marea noutate de care ne vom bucura la Cluj, va fi noul contrabasist al trupei, Mats Eilertsen. Mats a mai cântat anul trecut la Garâna și la Transylvania Jazz, alături de Håkon Kornstad, și știm din surse sigure că a frânt multe inimi. Mats este un alt « greu » al jazz-ului norvegian și fanii Helge Lien Trio vor fi încântați să descopere cum se integrează în sound-ul trupei.

Helge Lien Trio au mai cantat pentru Jazz Fan Rising în ianuarie 2015, în primul lor concert… complet din România. (Prima lor tentativă a fost la Garana Jazz, când festivalul s-a confruntat cu cea mai puternică ploaie din istoria sa, iar concertul s-a întrerupt). Sistematic, peste tot unde au mai cântat în România (la GHIJ Fest, la Bran, ori la Baia Mare), au adus cu ei ploaie.

Luați-vă, deci, cu încredere bilete pentru 15 aprilie, șansele de aversă de ploaie sunt ridicate. Veniți la adăpost, la Sala Radio Cluj, pentru un regal de muzică, și o amintire de neuitat.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz.

CUMPARATI BILETE:
– ONLINE, de pe www.biletmaster.ro sau www.eventbook.ro, cu printare sau livrare acasa
– DIRECT de la casa de bilete a Teatrului National Cluj
– DIRECT de la Libraria Humanitas Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.