15 august Opera Picnic: Seară de balet

Opera Picnic

Sambata, 15 august 2020, ora 20:00, Cluj Innovation Park, Valea Chintăului, nr. 1

Acces 2 persoane: 40 lei

Opera Picnic: Seară de balet

Acest eveniment face parte din programul artistic „Opera Summer Hub”, co-organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) și Londoner.

Realizată în aer liber, sub cerul înstelat al terasei Londoner din cadrul Cluj Innovation Park, Opera à la Carte ne invită la o seară tematică ce îmbină armonios programul artistic interpretat de artiștii Operei clujene cu cina special pregătită de bucătarii Londoner, în specificul serii.

Seara românească ne invită să descoperim un cufăr liric plin de armonie și voioșie, pe partiturile unor apreciați compozitori români. Repertoriul generos al serii, ce cuprinde romanțe și cântece autentic românești, ne va aminti bogăția și frumusețea culturii autohtone, în interpretarea soliștilor Irina Săndulescu, Sorin Lupu și Samuel Barani, acompaniați la pian de Maestrul David Crescenzi.

Prezentat în generosul amfiteatru din aer liber al Cluj Innovation Park, Opera Picnic ne invită să ne bucurăm de serile acestei veri în prezența artiștilor Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, ale căror spectacole vor cuceri scena aflată în centrul peisajului verde.

Seara de Balet își va încânta publicul prin momente coregrafice de o eleganță aparte, interpretate de soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, însuflețite liric de mezzosoprana Iulia Merca și Vlad Baciu (vioară), acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Spectacolul va fi complimentat de coșul de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, pe care spectatorii sunt invitați să îl savureze pe terasele amfiteatrului alături de cei dragi.

Sub simbolul aceleași tematicii, meniul serii va include preparate specific românești, pline de savoare.

Dirijor: Flaviu Mogoșan

Acces 2 persoane (coș de picnic inclus): 150 lei

În contextul normelor oficiale pentru prevenirea răspândirii Covid-19, și al prevederilor sanitare, spectatorii prezenți la acest eveniment sunt rugați să își aducă propria pătură de picnic.

Numărul acceptat de participanți la acest proiect este de 500 persoane.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă recomandăm să consultați regulamentul oficial: https://bit.ly/2D1UZEi

Asigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19
Toate inițiativele programului Opera Summer Hub se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19:
• atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
• temperatura tuturor participanților va fi verificată la momentul sosirii acestora, accesul fiind permis doar dacă temperatura măsurată nu va fi mai mare de 37,3°C;
• accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
• delimitarea clară a spațiului în care se vor desfășura evenimentele;
• organizarea spațiului de acces va asigura distanța fizică de 1,5 m pentru toți participanții la evenimente;
• organizarea spațiului destinat evenimentelor va permite prezența a cel mult 500 de spectatori (în cazul evenimentelor Opera Picnic), aflați la distanță de minimum 2 m unul față de celălalt;
• amplasarea scenei la o distanță de cel puțin 3 m, asigurând distanțarea sigură dintre interpreți și spectatori;
• biletele spectatorilor vor fi scanate online, evitând astfel atingerea unor suprafețe comune;
• din același considerent, vor fi interzise pliantele, broșurile și alte materiale informative în format fizic;
• amplasarea de dispensere cu soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentelor, pentru a încuraja menținerea unei igiene conforme prevenirii COVID-19.
În concordanță cu Ordinul nr. 2.941/ 1.120/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, asumarea responsabilităților și riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: organizatori, artiști, furnizori de servicii, precum și spectatori. În acest context, vă adresăm respectuos rugămintea de a urmări și respecta toate obligațiile și măsurile mai sus menționate, presupuse pentru prevenirea răspândirea CCovid-19. Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.