15 februarie Noro

  • 14/02/2017
  • Cinema

Miercuri, 15 februarie 2017, ora 17:00, Cinema Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3

Intrarea libera

Noro – eveniment cinematografic de exceptie in memoria regizorului Radu Gabrea

Filmul Noro, din 2002, o pelicula de exceptie in cariera cunoscutului regizor.

Suportand un accident grav la nastere, Noro, eroul filmului are de infruntat din cea mai frageda varsta, handicapul motor sever, care i-a marcat viata. Parintii lui Noro, tatal, un politist in varsta si mama sa, croitoreasa de teatru, lupta fiecare in felul sau, insa cu mijloace total diferite, impotriva handicapului lui Noro.
In timp ce mama il trateaza ca pe un copil normal, dezvaluindu-i tot adevarul despre handicapul sau si despre lumea reala care il inconjoara, tatal tese in jurul lui o panza de paianjen de minciuni si iluzii si incearca sa-l protejeze izolandu-l de lumea reala si ascunzandu-i adevarul.
In incercarea de a-l scoate pe Noro din izolare, mama il duce la teatru, face cu el exercitii fizice, chiar epuizante, il incurajeaza sa se intalneasca cu alti copii, il inscrie chiar si la scoala si nu se lasa descurajata de nici un obstacol.
Tatal, care pentru a sta ziua cu Noro, lucreaza de ani de zile numai in ture de noapte, impiedica de fiecare data incercarile mamei de a integra copilul in lume, izolandu-l tot mai mult in handicapul sau. Conflictul puternic intre cei doi parinti devine din ce in ce mai acut, fiecare gasind in lupta pentru salvarea copilului, propria identitate. Chiar casatoria e pe cale de a fi distrusa. Noro insa, este din ce in ce mai implicat in realitatile vietii, pe care incearca sa le resolve in felul sau, gasindu-si propriul drum… si cand intr-un moment dramatic, Noro, face primii sai pasi, este clar pentru toata lumea, ca el a invins …
Filmul este dedicat lui WERNER HERZOG si al sau “Kaspar Hauser”.

Prezinta Ucu Bodiceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.