15 ianuarie Clubul de Carte Nobel 3.1

Marți, 15 ianuarie 2019, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuită

Clubul de Carte Nobel 3.1 – Albert Camus

În prima lună a Noului An, discutăm la #clubuldecartenobel despre Albert Camus, cel căruia i s-a oferit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1957.

Pentru a avea un punct de plecare comun în discuțiile noastre, vom aborda cu precădere „Străinul”, dar încurajăm și lectura altor romane: „Ciuma”, „Căderea”, „Primul om” sau altele.

Motivația juriului Nobel » „…pentru importanta lui creație literară care, cu o lucidă stăruință, aruncă o lumină asupra problemelor conștiinței umane din vremea noastră.”

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă desfășurată în cadrul AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Participarea la eveniment este gratuită, însă cei care doresc pot susține proiectele asociației noastre prin donații la fața locului.

Vă invităm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.