15 iunie Bal Mascat

Bal Mascat 15 iunie

Miercuri, 15 iunie 2022, ora 18:30, Opera Naţională Română, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: intre 40 si 130 lei

Bal Mascat (un Ballo in Maschera), de Giuseppe Verdi Bal Mascat 15 iunie Bal Mascat 15 iunie

Dirijor: David Crescenzi

Operă în trei acte pe un libret de Antonio Somma, inspirată din piesa „Gustav al III-lea” de Eugéne Scribe

Un ballo in maschera este cea de-a douăzeci și doua creație a lui Giuseppe Verdi, recunoscută pentru parcursul fascinant, începând cu impactul fulminant al premierei sale mondiale din anul 1859 și până în prezent, când ține în continuare capetele de afiș ale Operelor din întreaga lume.

Capodopera verdiană a cunoscut prima rază a reflectoarelor pe scena Teatrului Apollo din Roma, devenind celebră nu doar pentru calitățile sale componistice deosebite, ci și datorită  libretului controversat, ce are la bază povestea tragică a Regelui Gustav III al Suediei, fapt care a atras de altfel cenzura operei pentru o lungă perioadă.

Transpunerea în libret a adevărului istoric îi are ca eroi pe Riccardo, contele de Warwick, bunul și fidelul său prieten Renato și Amelia, soția celui din urmă, prinsă între iubirile celor doi bărbați.  Opera impresionează printr-o poveste medievală plină de pasiune și intrigi, în care onoarea și prietenia sunt lucruri sfinte, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump. Montarea clujeană a capodoperei verdiene păstrează nota clasică a acesteia, construcția personajelor, a decorurilor și mișcării scenice, căutând să transmită acțiunea în mod dinamic, în timp ce sentimentele și trăirile personajelor transpar cu naturalețe și deschidere în fața publicului spectator.

Vă așteptăm, așadar, la un spectacol deosebit, pentru a descoperi ce se ascunde în spatele elegantelor măști de bal ale unei opere legendare!

Spectacolul are două pauze şi se încheie în jurul orei 21:30

Vârsta recomandată: 8+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.