15 mai Premieră Faust – În concert

Faust – În concert

Sâmbătă, 15 mai 2021, ora 19:00, Opera Nationala Romana, Piata Stefan cel Mare, nr 2-4

Pret bilet: intre  30 si 100 lei

Faust – În concert, Charles Gounod

Dirijor: David Crescenzi

Operă în concert. Lucrare în în cinci acte (7 tablouri). Muzica de Charles Gounod. Libretul de Jules Barbier şi Michel Carré după drama lui L. W. van Goethe

Un titlu de referință al repertoriului internațional, capodopera lui Ch. Gounod este printre cele mai celebre, iubite și jucate compoziții ale tuturor timpurilor. Un spectacol ce nu poate fi omis!

Construită printr-o îmbinare captivantă de momente muzicale emoționante, incisive și cutremurătoare, opera este inspirată de drama omonimă a lui J. W. von Goethe, despre legenda doctorului Faust care își vinde sufletul diavolului, șiretului Mefisto, în schimbul cunoașterii, puterii și iubirii inocentei și preafrumoasei Marguerite. O luptă acerbă între bine și rău, iubire și tentație, care își cucerește spectatorii cu fiecare reprezentație.

Premiera absolută a operei a fost prezentată în anul 1859, la Théâtre Lyrique din Paris, devenind de îndată una dintre cele mai de succes producții pariziene ale tuturor timpurilor, ce a fost interpretată de peste 1.000 de ori în capitala Franței până la dispariția compozitorului său (1893), rămânând în istorie și ca titlul care a inaugurat Metropolitan Opera din New York, în anul 1883.

Deținătoarea unui parcurs atât de însemnat, capodopera lui Ch. Gounod este cea care întâmpină spectatorii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dublând bucuria redeschiderii sălii de spectacole, în cadrul promițătorului program-pilot inițiat de Ministerul Culturii pentru repornirea activității cultural-artistice, post pandemie.

Să ne bucurăm de această ocazie specială, cu prilejul ambelor reprezentații ale operei în concert (15 și 22 mai 2021), în aplauzele care vor cuprinde din nou sala de spectacole a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca!

Accesul copiilor sub 14 ani este interzis!
Accesul copiilor sub 16 ani este permis doar împreună cu părinții care îndeplinesc toate condițiile de participare (vaccinați împotriva virusului COVID-19 cu schema completă de la al căror rapel au trecut cel puțin 10 zile)

Spectacolul nu are pauză și se încheie în jurul orei 21:15

Dragi spectacori,

Pentru buna organizare a evenimentului „Faust” – În concert de Charles Gounod, vă rugăm insistent să consultați Regulamentul oficial dedicat publicului spectator accesând următorul link: https://bit.ly/3uP63uw

Respectarea acestuia și îndeplinirea tuturor prevederilor sale sunt obligatorii pentru participarea spectatorilor la acest eveniment, conform normelor generale ale acestui proiect pilot, inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *