15 mai Yasunari Kawabata

Miercuri, 15 mai 2019, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuită

Clubul de Carte Nobel 3.5 – Yasunari Kawabata

În luna mai, discutăm la #clubuldecartenobel despre Yasunari Kawabata, primul autor japonez căruia i s-a oferit Premiul Nobel pentru Literatură (în 1968).

Spre lectură propunem „O mie de cocori” – pentru a avea un punct de plecare în discuții. Vă încurajăm, desigur, să citiți și alte povestiri sau romane ale autorului.

Motivația juriului Nobel: „… pentru măiestria lui literară, care înfățișează cu mare sensibilitate esența spiritului japonez”.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă desfășurată în cadrul AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Participarea la eveniment este gratuită, însă cei care doresc pot susține proiectele asociației noastre prin donații la fața locului.

Vă invităm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *