16-17 noiembrie Festivalul Național de Teatru Studențesc

16 – 17 noiembrie 2018, ora 17:00, Casa de Cultura a Studentilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3

Intrarea libera la toate spectacolele

Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Zilele Imago” – ediția a IV-a

Vă invităm sa participati la un adevărat maraton al spectacolelor de teatru puse în scenă de trupele de teatru studențesc din 6 orașe ale țării.

Anul acesta ne bucurăm de prezența unor tineri extrem de talentați care și-au anunțat participarea la festivalul ”Zilele Imago”, organizat de Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Teatrul Liber Imago și Ministerul Tineretului și Sportului.

Scopul evenimentului este promovarea teatrului studențesc în rândul tinerilor, stimularea libertății de creație, punerea în valoare a talentului artiștilor din domeniul artei interpretative, regiei și scenografiei, evidențierea potențialului creativ prin prezentarea unor producții teatrale diversificate.

Studenți pasionați de teatru, artiști amatori sau profesioniști, regizori tineri sau cu o carieră artistică însemnată, coregrafi și umoriști din Iași, Timișoara, Brașov, Alba-Iulia, București, Pitești vin la Cluj-Napoca să ne arate propria lor viziune asupra artelor spectacolului și să surprindă publicul cu o altfel de abordare a scenei, cu entuziamul lor, bucuria jocului și piese alese din cele mai variate registre teatrale!

Evenimentul se adresează tinerilor care vor avea ocazia să asiste la spectacole de teatru într-un cadru informal, puse în scenă de studenți și artiști care vin cu un suflu proaspăt , teme specifice vârstei lor și perspective exprimate creativ asupra unor teme ca: aparențele sociale, drame interioare, moarte, libertate, absurd.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 16 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Imago, cu spectacolul ”Femeia cu pipă”, One Woman Show susținut și regizat de Diana Elena Dumitrache, membră a trupei de teatru studențesc Imago, a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Program:

Vineri, 16 noiembrie 2018

ora 17.00

Trupa Imago – CCS Cluj-Napoca, sala Imago

Spectacolul Femeia cu pipa (45′)

de LaurenȚiu Budău

regia: Diana-Elena Dumitrache

“Femeia cu pipă” este un One Woman Show ce prezintă zbuciumul interior (și exterior) al actorului.

Nuți, spaima curții, se etalează nonșalant într-un text mâzgălit, în timp ce actrița, care are cerneala super uscată pe contractul colectiv și individual de muncă, încearcă din răsputeri să prindă acest personaj de mână pentru a îl purta la spectacolul de vineri.

Vor reuși oare aceste euri să se găsească undeva pe drum sau se vor abandona reciproc până la finalul zilei?

ora 18.00

Trupa Imago – CCS Cluj-Napoca, sala Imago

Spectacolul AȘteptându-l pe Godot (50′)

de Samuel Beckett

regia: Tudor Gliga

Există schimbare sau doar ne învârtim în jurul cozii? O luăm de la capăt pentru că nu avem de ales sau poate chiar sperăm că de această dată ceva va fi diferit? Ne aparține această speranță în mod autentic sau este doar parte inerentă a ciclului vieții? Absurd? Monoton? Lipsit de sens? Universal valabil? Suntem legați? Să mai îndrăznim să râdem? Merită să așteptăm? Și dacă da, atunci ce să facem să ne treacă timpul? Două personaje înfruntă existența în toată absurditatea ei omniprezentă și ne invită și pe noi să facem același lucru. Măcar să ne mai treacă de urât. Plictisitor? Atunci, să plecăm! Păi.. nu putem. Păi… de ce? Îl așteptăm pe Godot… ahhh adevărat! Noroc că spectacolul se termină! Dar mâine? Mâine o luăm de la capăt?

ora 21.00

Trupa Gaudeamus – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, sala Imago

Spectacolul IMPROVertiții

De Gaudeamus

IMPROVertiții sunt șase timizi în viața de zi cu zi, care, atunci când se văd în fața unui public, se dezlănțuie în cel mai amuzant mod. Ne prezintă un show de improvizație al cărui secret îl deține publicul. Iese o treabă dulce, acrișoară și pe alocuri pișcăcioasă. Poți să îi pui în dificultate și poți să contribui cu râsete molipsitoare. Fără public, show-ul nu ar fi la fel de savuros!

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018

ora 17.00

Trupa Teatrul Liber Imago – CCS Cluj-Napoca, sala Imago

Spectacolul LecȚia+ (55′)

După Eugen Ionesco

regia: Diana-Elena Dumitrache

Lecția + este o piesă care redă specificul Ionescian într-un cadru restrâns și dinamic, unde se poate întâmpla orice. Elevul si profesorul se vor angaja în toate domeniile academice, vor avea „invitați” surpriză și vor porni într-o călătorie a gândirii de neuitat… pentru publicul spectator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.