16-18 mai Students on Stage

16 – 18 mai 2016, ora 18:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3

Students on Stage aduce studenții clujeni în lumina reflectoarelor

Students on Stage – cea de-a doua ediție a conferinței, marca Voluntari pentru Idei și Proiecte Cluj. Evenimentul se va desfășura pe o perioadă de trei zile consecutive, în care se vor aborda trei teme diferite, pe baza cărora speakerii invitați vor împărtăși experiențe și se vor angrena în activități de socializare alături de participanți.

Students on Stage este o conferință organizată de studenți şi adresată studenților. Ei își propun să realizeze o coeziune între generațiile tinere prin crearea unui context favorabil relaționării, schimbului de idei și oferirea de modele pozitive. Conceptul s-a născut din ambiția unei echipe entuziaste de a crea mai multe oportunități și alternative de educație non-formală, accesibile studenților.

Schimbarea pe care a adus-o conferința în comunitatea studențească încă de la prima sa ediție este vizibilă datorită voluntarilor din acest an, foști participanți ai proiectelor susținute de organizația non-guvernamentală VIP. „Students on Stage 2015 a fost primul proiect organizat de Voluntari pentru Idei și Proiecte Cluj la care am fost participant și pot spune că atunci nu realizam ce impact va avea pe viitor, în ceea ce privește dezvoltarea mea personală și formarea mea ca om. Am învățat că antreprenoriatul e o artă și că merită să lupți pentru un vis.” Laurus Oana-Alexandra.

Temele abordate la Students on Stage 2016 în cele trei zile de conferințe sunt: pasiune și carieră, călătorie și mobilitate, eșecul; fiecare sesiune de discursuri pregătite va fi urmată de sesiuni denetworking, întrucât scopul proiectului este acela de facilita crearea de conexiuni într-un mediu educativ. Speakerii din acest an sunt studenți sau proaspăt absolvenți, care folosindu-se de experiența personală și profesională sunt pregătiți să inspire și să motiveze participanții.

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație nonguvernamentală studențească, înființată în urmă cu 17 ani în București. VIP investește în crearea și consolidarea unui mediu dinamic de dezvoltare personală şi profesională pentru tinerii din România. În urmă cu trei ani ne-am asumat misiunea de a aduce spiritul VIP în Cluj-Napoca, din dorinţa de a transforma potenţialul tinerilor în excepţional.

Tinerii care doresc să participe la Students on Stage se pot inscrie la acest eveniment completând formularul următor: https://vipcluj.typeform.com/to/X2S4vr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.