16-29 octombrie Expozitia Back to nudity

Expozitia Back to nudity

16-29 octombrie 2020, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4 și online 

Intrarea liberă

Expozitia Back to nudity – expoziția de pictură

Expozitia Back to nudity aduce în prim plan puterea și influența obsesivă pe care o are nudul feminin în arta contemporană. După cum îi spune și titlul, expoziția propune reîntoarcerea la forma primordială, la nuditate și înlăturarea ideii de pornografie din acest concept. Arta Florinei promovează senzualitatea și misterul feminin ascunse după o cromatică bipolară, folosind întotdeauna împreună, nuanțe calde și reci. Valenta bipolară este o trăsătură de caracter des întâlnită în rândul modelelor care au pozat pentru artistă.
Florina Cușmir este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și PR, Cluj-Napoca și a descoperit pasiunea pentru pictură în urmă cu 3 ani, abordând metoda învățării autodidacte. În prezent urmează programul de masterat Practici Curatoriale Contemporane la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca.

Așa cum modelele artistei au o dublă personalitate – simbol reprezentat prin codul cromatic rece-cald și Florina trăiește o dedublare a vieții profesionale, făcând „naveta” între omul de comunicare rațional, extrovertit și artistul introvertit, creativ și neînțeles. Ceea ce oferă claritate este simplul fapt că omul de comunicare încearcă să facă artistul să fie înțeles atât de el însuși, cât și de ceilalți.

Uneori este sănătos să facem un pas înapoi pentru a vedea imaginea completă de ansamblu care ne înconjoară și, în același timp, de a realiza că suntem efemeri pe axa vieții. Iar această viața a avut un început, un punct zero de unde a pornit totul și, mai apoi, ne-a purtat pe sinusoida existenței până în momentul prezent în care ne aflăm. Florina Cușmir, o tânără artistă inovativă, ne propune o evadare metaistorică în lumea nudului feminin de la originile sale până în contemporaneitate.

lubitorii de artă vor putea trăi o experiență completă însoțiți în această călătorie de cramele Moldovei, care vor desăvârși evenimentul prin degustarea vinurilor lor.

Expozitia Back to nudity ramane deschisa spre vizitare pana in data de 29 octombrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.