16 august Expoziția artiștilor plastici din Sovata

Expoziția artiștilor plastici din Sovata

Miercuri, 16 august 2023, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piața Unirii, nr. 30

Expoziția artiștilor plastici din Sovata                  Expoziția artiștilor plastici din Sovata

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați expoziția Artiștilor din Sovata. Curator: Bocskay Vince.

Expoziția colectivă a artiștilor din Sovata este o inițiativă a membrilor Asociației de Arte Plastice „Kusztos Endre” prin care doresc să pună în evidență valorile motivaționale ale vieții din comunitate.

Liantul dintre artiștii expozanți este construit pe trei piloni: excelența actului de creație, imersiunea și expresia creatoare. Este de apreciat inițiativa curatorului prin care încearcă să creeze o punte între artiștii trecuți în neființă și cei contemporani din Sovata din perspectiva unui viitor comun.

Forța de sinteză a lucrărilor prezente în expoziție dorește să accentueze acest viitor și să răspândească bucuria vitalității acestei mici comunități. Sarcina primordială a vizitatorului este să recunoască puterea universală a genurilor clasice și să consimtă că tradiția și inovația, în timp și spațiu, sunt inseparabile existențial.

Expoziția este recomandată tuturor celor care vor interacționeze îndeaproape cu un sâmbure de adevăr și cu intenția artistică de multe ori inexplicabilă. (Berze Imre, sculptor)

Artiști expozanți: Bocskay Vince, Désy Károly, Fülöp Mária, Kusztos Endre, Kuti Botond, Kuti Dénes, Németh Attila, Orbán Fülöp Irma, Sándor János, Sánta Csaba, Siklódi Fruzsina Erzsébet, Siklódi Zsolt, Szőcs Máthé Tímea, Vass Sándor, Vinczeffy László.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 03 septembrie 2023.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00. Ultimul bilet de intrare va fi emis la ora 16:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.