16 iulie Expoziția Spații subiective

Expoziția Spații subiective

Vineri, 16 iulie 2021, ora 18:00, Cluj Artstr. Paul Chinezu, nr. 4

Expoziția Spații subiective –  artă abstractă

Pictura abstractă ne plasează prin aranjarea liniilor, formelor, tonurilor și a culorilor în afara lumii cunoscute pentru a exprima mesaje mai subtile și mai ascunse. Anumite imagini pot fi parțial abstracte păstrând o formă de verosimil, în timp ce altele pot fi complet abstracte nemailăsând să se vadă nici un element ce poate fi recunoscut.
În fața unei picturi abstracte se întâmplă mereu un balans între cum privim și ce privim. Știm că nu putem pleca de la nimic concret, că totul e subiectiv și lăsăm doar privirea să alunece pe pânză. Înainte de a exprima orice opinie inventariem atent liniile, formele sau petele de culoare.
Acest „exercițiu de privire” necesită timp și de cele mai multe ori generează gânduri, trăiri, stări.
Și totuși la ce privim?
Am vrea să găsim o intenție, un înțeles, un comentariu la ceva, o tehnică nouă. Am vrea să aibă ceva de spus, un punct de vedere care să rezoneze cu noi mai mult decât un simplu obiect decorativ. Căutăm o simetrie a compoziției care nu e lăsată la voia întâmplării, elemente din viața reală reprezentate abstract. Căutăm o simbolistică a culorii, texturi și umbre obținute prin suprapunerea unor straturi de culoare, prin aplicarea de tehnici diverse.
”Nu există artă abstractă. Trebuie să pleci întotdeauna de la ceva. După aceea poți înlătura orice urmă de realitate”. Pablo Picasso Expoziția Spații subiective

Program de vizitare: 11:00-18:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.