16 mai Marea evadare ÎN realitate

Marti, 16 mai 2017, ora 18:30, Doamna T, str. Napoca, nr. 10

Donație recomandată: 30 lei

Marea evadare ÎN realitate

„Marea evadare ÎN realitate” vă invită la o seară de interacțiune în direct, față în față. Să lăsăm deoparte interacțiunea virtuală și să trecem la cea vie, reală.

De ce? Pentru că eu cred în relații. Și pentru că virtual se prea poate să avem foarte mulți prieteni însă, în realitate, noi să ne simțim tot singuri. În plus, sunt omul relațiilor, cu și pentru relații. De unde atâta preocupare? Cred că de calitatea relațiilor pe care le avem cu cei din jur depinde și starea noastră de bine. Nu de alta, dar ca oameni, suntem interconectați și interdependenți.

Ne cunoaștem deja de pe facebook, s-ar zice că știm multe unii despre alții la cât de ușor ne arătăm preocupările, vacanțele, gândurile, atitudinile față de alții sau față de diverse situații de viață. Așadar, comunicăm ușor din spatele ecranului de laptop sau calculator, dar câtă lejeritate și bucurie am găsi în noi dacă ne-am și întâlni? Câtă naturalețe ar mai fi în a ne privi și a ne da un like din priviri sau printr-un gest? Ar fi un proiect extraordinar care ar putea crește în multe feluri pentru a trăi comuniunea și a spune nu alienării care pare să pândească asemenea unui animal rănit, gata să atace atunci când se simte singur, neputincios, vulnerabil…

Așa că îți propun să ieșim din spațiul de socializare virtual ca să ne vedem în mod real, „pe viu”, să ne recunoaștem și să ne oferim o seară de socializare cu stare de bine. Și ca să facem o faptă bună.

Pentru că atunci când suntem generoși ne crește starea de bine, vă invit ca această seară să aibă și un caracter altruist. Să susținem expediția din Nepal organizată de Oana Mîndruț, ajutând la strângerea de bani necesari achiziționării de rechizite școlare și alte lucruri necesare copiilor din această zonă. Și pot să mărturisesc că și în Africa, atunci când am călătorit, am fost profund mișcată să văd cât de mult se bucură copiii de creioane, pixuri și chiar și bomboane. Donația recomandată e de 30 de lei, dar dacă e mai puțin sau mai mult, nimeni nu se supără.

Așa că, ne vedem marți, la Doamna T, un local cald, primitor și ofertant în a ne deschide, a împărtăși și a socializa pentru a trăi împreună solidaritatea și umanitatea care ne face să fim mai buni unii cu alții. Și ca să creăm o stare frumoasă, vă propun să fim creativi și să ne amuzăm punându-ne întrebări care să ne confirme sau să ne infirme propriile percepții făcute din postări unii despre alții. Lista e deschisă și pentru alte idei care ne ajută să creăm o seară frumoasă. Eu mă las deja inspirată de anumite întrebări și lucruri pe care le-am putea face împreună, dar le păstrez pentru întâlnirea reală.

Pentru înscrieri te invit să nu te rezumi doar la un like, ci să și confirmi prin scris „Da, vin”, iar asta devine un angajament că vii la întâlnire. În plus, asta ne ajută pe mine, pe Oana și Doamna T la o mai bună organizare în privința locurilor disponibile și vrem să ne asigurăm că vom avea loc suficient. Sala are cam 50 de locuri plus curtea interioară, dacă vremea ține cu noi, așadar, cine se anunță?

Cu drag, aștept nerăbdătoare „marea evadare ÎN realitate”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.