16 martie Byron

Vineri, 16 martie 2018, ora 23:30, Euphoria Music Hall, Calea Mănăștur, nr. 2-6

Intrare liberă

Jameson Live Music prezinta Byron live

În ajun de St. Patrick’s Day it’s a day to make stories, not plans. Distrează-te alături de prieteni pe muzica celor de la byron cu Jameson Live Music în Euphoria Music Hall. Avem spirit irlandez, muzică live, pahare pline cu Jameson, jocuri cu premii și alte surprize. În deschidere, îi primim entuziasmați pe cei din trupa Flat Foot din Suedia.

Vă așteptăm cu paharele pregătite de la ora 22:00, iar concertul începe la ora 23:30.

Înființată în 2006 la București, Byron cântă rock alternativ cu influențe diverse. Și-au făcut un obicei din a lansa periodic concerte filmate – în 2008 concertul 100% unplugged Acoustic Drama a fost difuzat pe MTV, în timp ce Live Underground (filmat în 2010 în Salina Turda, la 100 de metri adâncime) și Electric Marching Band (cel mai recent, filmat în 2014 la Teatrul Național Cluj împreună cu Muzica Militară Bistrița și Corul Excelsior) au fost difuzate pe HBO România. De HBO îi leagă de altfel și colaborarea pentru coloana sonoră a serialului „Rămâi cu mine”, muzica din serial regăsindu-se pe albumul Melancolic.

În februarie 2013 au deschis pentru Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators la Sala Palatului și, un an mai târziu, au reprezentat România la „World Fest” în Chennai, India, în cadrul Festivalului Saarang 2014.

Prezență obișnuită a circuitului de cluburi și festivaluri (Stufstock, Peninsula/Felsziget, ARTmania, Ursus Evolution, Route 68 SummerFest etc.), Byron au lansat anul trecut al șaselea album de studio, Eternal Return, înregistrat în High Resolution (24 bit, 96 kHz) la studiourile Windmill Lane din Dublin și masterizat în Londra la Abbey Road. La finalul lui 2016 au susținut un turneu național pentru a sărbători 10 ani de activitate.

De-a lungul timpului, trupa Byron a rămas fidelă rock-ului alternativ, un gen muzical cu o deschidere mică în România. Ambiția lor s-a transformat în succes, iar acum ridicăm un pahar de Jameson în cinstea lor!

Din 2007 Flat Foot călătoresc prin toată lumea, cântând la festivaluri, în cluburi, pe arene dar și la radio și la TV în China, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Finlanda, Estonia și, bineînțeles, în Suedia, de unde sunt.

Al cincilea lor album de studio, “In Your Face”, a fost lansat în 2014. Piesele își trag rădăcinile din surf rock, cu influențe atât de la Quentin Tarantino cât și de la Ennio Morricone – am putea să îi spunem Cactus Rock.

În prezent trupa lucrează la un nou EP ce va fi lansat în această primăvară – „The Man From Soroca, Part 1”, o colaborare cu compozitorul și multi-instrumentistul basarabean Igor Buzurniuc (Zdob și Zdub).

Jameson Live Music 2018 este o serie de concerte în orașe cheie din România, alături de Byron și The Mono Jacks. Prin acest demers, promovăm muzica live și curajul celor care își urmează pasiunile până la capăt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.