16 noiembrie Avarul

Avarul

Sambata, 16 noiembrie 2019, ora 19:00, Clubul CFR, str, Dobrogeanu Gherea, nr. 17

Pret bilet: 20 lei

Avarul, de Molière

Comedia Avarul a fost reprezentată acum trei sute cincizeci și unu de ani pe scena de la Palais- Royal. Este, poate, comedia cea mai socială a lui Molière prin care pătrundem în interiorul unei familii burgheze din a doua jumătate a veacului al XVII-lea și îi aflăm moravurile, necazurile amoroase, speranțele și bucuriile.

Figura centrală, Harpagon este un tiran stăpânit de o zgârcenie nemaipomenită, permanent bănuitor cu cei din jur, egoist peste măsură și îndrăgostit de aceiași fată ca și fiul său, Cléante. În jurul lui Harpagon evoluează două perechi de îndrăgostiți: Élise și Valère, Mariane și Cléante – eleganți si rafinați în comportament și simțire. Pitorești, La Flèche, valetul lui Cléante, precum și Jacques, vizitiu și bucătar, mijlocitoarea Frosine sau jupâneasa Claude sunt cei cu care avarul nostru poartă pemanente lupte fără sorți de izbândă.

Cum se va sfârși sau împlini dragostea lui Harpagon și a lui Cléante pentru Mariane sau a lui Valère pentru Élise vă invităm să vedeți în cele ce urmează, în piesa care se numără, în repertoriul molieresc, ca una dintre piesele cele mai des reprezentate (peste două mii de spectacole din 1680 și până azi).

Regie: Mădălina Dumitrache

Biletele se pot rezerva la adresa de e-mail ielciuirina@gmail.com sau pot fi achiziţionate ȋnainte de spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.