16 noiembrie Bazele fotografiei

Bazele fotografiei

Joi, 16 noiembrie 2023, ora 17:00, Librăria Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 8

Bazele fotografiei – lansare de carte

Librăria Bookstory și Editura Scientia vă invită la evenimentul de lansare a cărții Bazele fotografiei. Curs introductiv, de Mira Marincaș.

Invitați, alături de autoare:
Sorbán Angella, Editura Scientia
Andreea Mogoș, profesor univ. dr. habil.
Rareș Beuran, lector univ. dr.
Mihai Lisei, lector univ. dr.

În această carte, autoarea reiterează ideea de fotografie, adaptată contextului modern, sub forma unui manual dedicat celor preocupați de imagine.

Lucrarea este o introducere în domeniul tehnic al fotografiei (cu cele mai simple modalități de a înțelege și de a căuta informații pentru dezvoltarea personală), având și o parte aprofundată de percepție critică și analiză de imagine. Trecutul prin prisma prezentului, o abordare care permite să percepi fotografia pe baza unei educații axate pe dezvoltare personală, prin punerea în echilibru atât a valențelor artistice, cât și a celor tehnice, conforme cu nevoile actuale de exprimare prin artă.

De la momentul apăsării pe declanșator, până la prima lectură personalizată a imaginii, acest manual oferă suport, o linie orientativă pentru un melanj de pendulare perpetuă între dualitatea cu care se confruntă un practicant de fotografie: tehnic versus conținut, a face versus a teoretiza imaginea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.