16 octombrie Coppélia

Coppélia 16

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 11:00, Opera Nationala Romana, Piata Stefan cel Mare, nr, 2-4

Pret bilet: intre 30 si 100 lei

Coppélia, Léo Delibes

Balet comic în trei acte, pe un libret de Charles Nuitter, după poveștile lui E.T.A Hoffmann – Der Sandmann („Omul cu nisipul”) și Die Puppe („Păpușa”)

Vârsta recomandată: 5+

Dirijor: Adrian Morar

Léo Delibes oferă o versiune veselă a povestirilor lui E.T.A. Hoffmann care l-au inspirat în crearea baletului Coppélia, unde valorifică, într-o comedie, elemente autentice ale dansului de influență folclorică – pe care îl îndrăgea ardent. Prin introducerea mazurcii și czárdás-ului în această lucrare, Délibes a creionat un nou stil de balet – o referință la care ne raportăm și astăzi. Baletul Coppélia a fost prezentat pentru prima dată pe scenă în anul 1870 la Théâtre Impérial de l’Opéra, iar povestea sa ne aduce în prim-plan un inventator excentric, Dr. Coppelius și a lui obsesie pentru propria creație – această păpușă mecanică pe care încearcă să o aducă la viață. Planurile sale sunt însă deturnate de către Franz – care se îndrăgostește de Coppélia –, și de Swanilda, logodnica lui, care încearcă să-și gestioneze nefericita situație, în încercarea de a-l recuceri.

Spectacolul are două pauze și se încheie în jurul orei 13:30.

Stimați spectatori,

Conform Hotărârii nr 76 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii şi doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital Covid-19 al Uniunii Europene.

Atenție! Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.