16 octombrie Saul Bellow

Marti, 16 octombrie 2018, ora 18:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6-8

Participarea gratuita

Clubul de Carte Nobel 2.7 – Saul Bellow

În luna octombrie, vom discuta despre Saul Bellow, cel căruia i s-a oferit premiul Nobel pentru Literatură în anul 1976.

În urma voturilor celor care ne urmăresc, s-a decis să discutăm cu precădere despre cartea „Trăiește-ți clipa”, dar dacă ați citit și alte opere ale autorului, cu siguranță le vom discuta, pentru o viziune cât mai amplă asupra operei sale.

Motivația juriului Nobel » „pentru înțelegerea umană și analiza subtilă a culturii contemporane care sunt îmbinate în opera sa”.

La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii.

Nu este nevoie de rezervare, luați-vă inima în dinți și haideți să povestiți cu noi chiar dacă nu ați reușit să terminați cartea.

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

Dacă ați citit (și) alte opere ale scriitorului, cu atât mai mult puteți să vă aduceți aportul, participând. Dacă nu ați lecturat încă nimic semnat de acest autor, dar doriți să fiți inspirați în a o face sau pur și simplu sunteți curioși, sunteți, de asemenea, bineveniți.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

Vă așteptăm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.