16 octombrie The Wave Quartet și Orchestra Română de Tineret

Marti, 16 octombrie 2018, ora 19:00, Casa Universitarilor, str. Emmanuel de Martone, nr. 1

Pret bilet: 50 lei

The Wave Quartet și Orchestra Română de Tineret

Unii dintre cei mai strălucitori percuționiști ai momentului, cei patru membri ai Cvartetului Wavecolaborează cu 100 dintre cei mai talentați tineri muzicienii ai României ce formează Orchestra Română de Tineret, într-un proiect simfonic extraordinar, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Orchestra Română de Tineret, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii-Serafim Antropov”. Membrii Orchestrei Române de Tineret, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni români, pregătirea artistică fiind asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Tot în 2008 percuționistului Bogdan Băcanu, profesor de marimbă la Universitatea de Muzică din Linz, Austria, a înființat The Wave Quartet, invitându-i să i se alăture pe 3 dintre studenții săi, toți câștigători ai unora dintre cele mai importante concursuri din lume. Astfel, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama şi Vladimir Petrov, a luat ființă un proiect muzical unic. Ansamblul a concertat pe unele dintre cele mai importante scene din Europa, de la Konzerthaus Berlin și Viena, la Concertgebouw Amsterdam și Ateneul Român. Repertoriul ansamblului cuprinde atât lucrări din creația cultă universală, aranjate pentru 4 marimbe, cât și compoziții dedicate ansamblului.

Program:
Avner Dorman – ”Spices, Perfumes, Toxins”
Theodor Rogalski – Trei dansuri românești
Piotr I. Ceaikovski – Simfonia Manfred, op. 58

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul biletmaster.ro sau de la Librăria Bookstory (b-dul Eroilor, nr. 8).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.