16 septembrie Latent show

Duminica, 16 septembrie 2018, ora 20:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Latent show – spectacol invitat

Latent este o anagramă a cuvântului talent. Latent Show s-a născut ca Talent Show și trebuia să fie un spectacol care urmărea ce înseamnă talentul și ce preconcepții sunt legate de acesta: să ai talent, să fii talentat, să curgă talentul prin tine. Însă cu cât urmaream mai mult manifestarea talentului cu atât instinctul de a-l inhiba chiar în momentul producerii lui, devenea mai puternic. Astfel, talent devine latent și Latent Show este o înlănțuire de momente care ar putea fi, care s-ar putea continua, care ar putea curge în firescul lor, dar care se opresc în punctul de maximă intensitate și trăire scenică, exact înainte ca orice ar putea fi spectaculos și plin de talent să apară, în punctul în care talentul e in starea lui latentă.

Durata: 50-60 min

„Latent Show este un performance al posibilităţilor neîmplinite. O serie de nuclee performative, dramatice sau coregrafice, se succed aleatoriu, fără o dramaturgie narativă. Spectacolul are o structură modulară, fiecare moment în sine este o poveste, mai mult sau mai puţin absurdă, pe care se construieşte performativ un minishow.

(…) Spectacolul jonglează cu alternanţa dintre convenţie şi deconstrucţie, de fapt, dintre modelul clasic de reprezentare şi modelul clasic de deconstrucţie. Modulele performative evoluează înspre propria lor negare, se dinamitează prin refuzul maturizării, şi asta nu doar la nivel narativ.
(…) Latent Show are, de altfel, o puternică amprentă teatrală care este deconstruită performativ. Într-un fel, aşa s-ar putea rezuma spectacolul: teatru explorat prin mijloace performative; cuvânt explorat prin corp.”  (Oana Stoica)

Bilete
– online: biletmaster.ro
– de la punctele de vânzare din oraș
– Agenția Teatrală, Piața Ștefan cel Mare, nr. 14
– Agenția WENS Travel, Bulevardul Eroilor nr. 10
– de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului

Această reprezentație face parte din proiectul „Reactor Lab”, un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.