17-18 mai Campionatul Internațional de lupte libere pentru juniori

  • 16/05/2019
  • Sport

17 – 18 mai 2019, ora 09:30, Parcul “Babeș”, str. Pandurilor, nr. 7

Campionatul Internațional de lupte libere pentru juniori

Pentru a treia oară la rând Cluj-Napoca găzduiește Campionatul Internațional de lupte libere Wrestling Challenge International.

Competiția organizată de Asociaţia Județeană de Lupte va aduna în acest weekend peste 320 de sportiv juniori din peste 15 țări.

Competiția va avea loc în Parcul “Babeș”  în sala de sport “Gheorghe Roman” și urmărește promovarea și dezvoltarea acestui sport de performanță pe plan local și vizează atragerea unui număr cât mai mare de sportivi în vederea selecției pentru loturile naționale și pentru participări ulterioare la Campionate Europene și Mondiale.

Competiția Wrestling Challenge International este un turneu sprijinit de Federația Română de Lupte și urmărește  evoluția sportivilor internaționali, îi motivează tinerii campioni,  iar prezența sportivilor clujeni precum Ana Maria Pavăl, Rareș Chintoan, Atofani Marius, Zuz Tudor, cu rezultate de top la Campionatele Europene, Mondiale și Olimpice întăresc tradiția orașului în acest sport.

Cei 320 de sportivi care vor lupta pentru medalii provin din țări precum: Belarus, Bulgaria, Croația, Elveția, Franța, Grecia, Italia, Ungaria, Polonia, Moldova, Serbia, Slovenia, Slovacia, Suedia, Spania, Ucraina,  și Romania.

Asociația Județeana de lupte Cluj își dorește ca prin organizarea acestor competiții să susțină și să încurajeze acest sport olimpic,  să îl promoveze în rândul tinerilor și să le arate părinților  acestora avantajele practicării acestei discipline.

Startul competiției se va da sâmbătă, 18 mai, de la ora 9:30, în sala de sport “Gheorghe Roman” din Parcul Babeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.