17-19 februarie SlanăFest 2017

17 – 19 februarie 2017, ora 10:00. Expo Transilvania, str. Aurel Vlaicu FN

SlanăFest 2017 – târg cu produse de carmangerie tradițională

În perioada lunii februarie, când slănina este deja bine maturată, afumată, numai bună de gustat cu o ceapă roșie, o varză murată sau un pumn de brânză bună, vă așteptăm la SlanăFest.

Organizat inițial pe terasele unor cafenele din Cluj, în ambianță familială, SlanăFest a avut un succes în continuă creștere, astfel încât am fost nevoiți să ne adaptăm cerințelor publicului și să aducem acest eveniment culinar dar și cultural gastronomic în spații publice și să organizăm ediții în mai multe orașe.

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

SlanăFest are două componente:
– un târg de câteva zile cu produse tradiționale de carmangerie, prin care se prezintă micii producători locali cu bunătăți de casă preparate cu multă migală și pricepere, și
– un concurs al slăninelor, cârnaților și mezelurilor de casă unde se pot înscrie gospodarii din zonă cu produsele preparate de ei pentru consumație proprie.

17-19 Februarie:
Târg cu produse de carmangerie tradițională

18 Februarie, orele 17,00:
Competiție culinară tradițională
Categoria A: slănină afumată, fiartă sau maturată
Categoria B: cârnați, șunci afumate, maturate
Categoria C: mezeluri din organe de porc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.